пʼятницю, 4 липня 2014 р.

Як я бібліотуризмом займалася, або вітаю тебе, Запоріжжя!

Нещодавно, а саме 27 червня, я мала нагоду відвідати славне місто Запоріжжя. Так вийшло, що до початку самої мети поїздки в мене був вільний день, тому постало питання, як його провести.

Ширилась інформація про запуск проекту “Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки”, проте, на жаль, координатора проекту по м.Запоріжжя поки не визначено. Тому я вирішила самостійно організовувати своє дозвілля – попередньо “погуглила” пам’ятки та бібліотеки міста Запоріжжя. Цікаво, які вони бібліотеки м.Запоріжжя, чим займаються, наскільки пересічні громадяни знають, “як пройти в бібліотеку”…


четвер, 3 липня 2014 р.

Таємничий кіровоградський колекціонер Олександр Ільїн

У Кіровограді серед однією з найяскравіших „нестаріючих сенсацій” стала передача обласному краєзнавчому музеєві та Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського рідкісних речей і книг та стародруків із приватної колекції кіровоградця О.Ільїна.

Олександр Борисович Ільїн

середу, 2 липня 2014 р.

Топ-5 бібліотек Харкова

Якщо ви хочете якомога більше дізнатися про Харків і зрозуміти, чому наше місто вже кільканадцять років підряд вперто називають інтелектуальною столицею України, то вам ніяк не можна оминути увагою наші бібліотеки.

Отож, вітайте: п’ятірка найяскравіших і найцікавіших бібліотек, без яких Харків не був би самим собою.

вівторок, 1 липня 2014 р.

Старт проекту Бібліотечний туризм

В липні 2014 року стартує проект Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації (МС УБА) «Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки». Метою проекту є обмін досвідом між бібліотекарями України, популяризація бібліотек у суспільстві шляхом включення бібліотек до туристичних маршрутів регіону. У вкладці Про проект читайте детальний опис проекту.

Розділ Бібліотеки України є своєрідною бібліотечною візитівкою міста, де висвітлюється інформація про найцікавіші для відвідування бібліотеки міста. Звичайно, даний перелік не є вичерпним. На Бібліокарті зображено розміщення бібліотек з бібліотечно-туристичного маршруту та їхню контактну інформацію. Кольором позначено бібліотеки різних типів: національні, державні, публічні, університетські.


понеділок, 30 червня 2014 р.

Давайте разом пізнавати Україну та її бібліотеки

Ідея створення мережі координаторів по містах України, які б могли допомогти в організації відвідування бібліотек певного міста, виникла давно. Добре, коли є знайомі бібліотекарі, які не тільки місто покажуть,а й декілька цікавих бібліотек. А як бути, коли немає таких знайомих? Тоді Вам допоможуть бібліотечні координатори проекту Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації «Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»!

Які найцікавіші бібліотеки міста? Коли краще їхати, щоб не потрапити на санітарний день чи вихідний? Як скласти оптимальний бібліотечно-туристичний маршрут містом? Де краще зупинитись? На ці питання мають відповіді бібліотечні координатори проекту «Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки».
Більше про проект.

Приєднуйтесь до бібліотечного туризму!
Давайте разом пізнавати Україну та її бібліотеки!