пʼятницю, 25 липня 2014 р.

Мандрування бібліотеками Києва: відгук

Я мала нагоду провести майже чотири дні у столиці нашої країни - Києві. Приїздила із дітьми. Заздалегідь склала культурну програму видовищних місць. А 17 липня 2014 року виділила на бібліотечний маршрут. Київський координатор Вікторія ще до мого від’їзду у подробицях розписала, як куди найліпше добратися, що варто відвідати, домовилась про те, що на мене із дітьми чекатимуть. Я маю сказати, що це було дійсно зручно, за що я щиро вдячна Вікторії.

четвер, 24 липня 2014 р.

П'ять причин завітати до нас або що цікаво в ОУНБ ім.Д.І.Чижевського?

Відвідуючи Кіровоградщину, ми запрошуємо Вас не тільки помилуватися традиційними пам’ятниками, поспілкуватися з чудовими та щирими жителями, насолодитися красою природи, а й пройнятися духом історії, ознайомитись з культурною спадщиною (важливими історичними подіями, відомими персоналіями, культурними подіями тощо), адже душа кожного міста - бібліотека.


Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І. Чижевського одна з найстаріших в області. Всякий хто сюди потрапляє, з перших кроків відчуває дивну атмосферу спокою, краси та мудрості. Книга – джерело інформації, яке несе на своїх хвилях знання, мудрість, досвід, творчість, мрії тих, хто жив до нас, жив для нас, для нашого майбутнього. Скарбницею цих досягнень людства вважається саме бібліотека. Тому пропонуємо Вашій увазі 5 причин завітати до нас або що цікаво в ОУНБ ім.Д.І.Чижевського?

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І. Чижевського

вівторок, 22 липня 2014 р.

П'ятірка колоритних бібліотек Києва (відкриття друге)

Кожний візит до Києва по-новому відкриває столицю України. За один раз не охопиш все місто, його велич і різноплановість. Так само і з київськими бібліотеками. Щоразу можна по-новому відкривати для себе бібліотеки Києва. Пропонуємо Вашій увазі ще одну п’ятірку колоритних бібліотек столиці України

Унікальність Національної історичної бібліотеки України полягає в тому, що вона – єдина в державі спеціалізована бібліотека з питань історії, суміжних історичних дисциплін та історичного краєзнавства. Тут можна доторкнутися до національного культурного надбання – палеотипів, колекцій книг кириличного друку ХVI-XVII ст., книг гражданського друку ХVІІІ-ХІХ ст., унікальних книг Івана Федорова, видань Лаврської друкарні, а також колекцій давніх книг іноземними мовами. Ви матимете чудову нагоду побачити найстарішу пам’ятку – рідкісний рукопис «Помянник» Києво-Печерської Лаври, якому майже 500 років.


неділю, 20 липня 2014 р.

12 безкоштовних додатків для смартфону бібліотуриста

Мобільний телефон став не просто засобом зв’язку, а справжнім портативним помічником. Активний розвиток технологій і загальнодоступність сприяють масовому створенню різноманітних програм для смартфону. Представляємо Вашій увазі підбірку безкоштовних програм-додатків для смартфонів, які стануть знахідкою під час подорожей Україною.