середу, 16 липня 2014 р.

Перлина степу - Кіровоград (частина перша)

Мабуть більшість українців, коли чують назву міста Кіровоград, то згадують лише, що це десь в центрі України. А деякі взагалі вважають, що тут збереглась радянська влада і назва міста прославляє комуністичного діяча. Так, от… 

Останнім відповімо відразу, в Кіровограді давно вже радянської влади немає, а після останніх політичних подій і шановний пан Кіров полетів з центру(у вигляді пам’ятника звичайно) як «фанера над Парижем». До речі, шановний бібліотуристе, про столицю Франції, якщо ви там не бували на перетині ХІХ-ХХ століть, то не переймайтесь. Бо саме Єлисаветград, а таку історичну назву має теперішній Кіровоград, Володимир Винниченко називав у своїх спогадах «Маленьким Парижем».


вівторок, 15 липня 2014 р.

Вінниця туристична (частина друга)

Вінниця – надзвичайно зелене місто, з безліччю парків та маленьких скверів. Головний парк міста називається парк Горького і знаходиться на площі Гагаріна. Біля центрального входу в парк збудовано величезну арку та стрілу, які, на думку більшості, є символами космонавтики. Та насправді ж, прообразом арки стала різьблена дерев'яна фігурка кішки. Скульптура ніби відтворює її вигнуту спину і котячі лапи. А якщо підключити уяву, то стрімку стелу можна уявити витягнутим вгору котячим хвостом-трубою. 

Центра́льний міськи́й парк Ві́нниці

понеділок, 14 липня 2014 р.

Подорожі омолоджуть і роблять привабливішими: причини, чому варто подорожувати

Багато людей любить подорожувати. Бо хто ж відмовиться від нових вражень, емоцій, знань. А ще мандрівка є чудовим способом відпочити від роботи, турбот та щоденних побутових проблем. Подорожі покращують Ваше життя, і це факт! Представляємо причини, чому варто подорожувати.