четвер, 6 листопада 2014 р.

Ніжин крізь призму історії

Мені довелося покинути Ніжин відразу після закінчення школи. Як звичайний, пересічний студент я відправилась на навчання до Києва.

І от, я гуляю вуличками свого рідного міста майже кожні вихідні, коли приїжджаю навідати батьків. Але знаю про них, архітектуру споруд та про все що мене оточує, не більше ніж звичайний подорожуючий, який раптово заблукав містом. Тому запрошую вас разом зі мною  на прогулянку Ніжином, щоби поцікавитися деякими витоками із історії міста.

Основну частину розповіді хочу присвятити архітектурним пам’яткам. Вони вражають своєю елегантністю та різноманітністю.

Однією з найдорожчих  перлин стародавнього Ніжина залишається Спасо-Преображенська церква. Розташована вона на правому березі р.Остер (вул.Московська).

Спасо-Преображенська церква

неділю, 2 листопада 2014 р.

Про пошуки Національної бібліотеки Естонії, і не тільки на мапі…

Яку б країну ти не відвідував, нехай то буде Японія чи США, завжди маєш потаємне бажання – відвідати національну бібліотеку, що є ковчегом національної пам’яті, сучасним центром інформаційного простору. 

Такою є Національна бібліотека Естонії (Eesti Rahvusraamatukogu), найбільша наукова бібліотека країни, розташована в центрі Таллінна. Яка ж вона бібліотека цифрового суспільства, яке має доступ до глобальної мережі навіть у відкритому морі?