середу, 13 серпня 2014 р.

Гостинні бібліотеки міста Миколаїв

Наразі, проект Молодіжної секції УБА "Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки" набуває все більшої сили. Нещодавно гостя із Херсону у своєму місті приймали координатори проекту м. Миколаєва Зайко Світлана та Чепурко Юлія. Павло Крупіца, провідний бібліотекар сектору Інтернет-центру Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара виявив бажання пройтися бібліотеками нашого міста у якості туриста.


Прогулянка вийшла доволі насиченою. Бо бібліотекарі люди такі – їм завжди є про що розповісти, що показати, обговорити. Вони щиро пишаються місцем своєї роботи. Вони не можуть відпустити туриста не пригостивши його чашкою чаю або, як було у нашому випадку, прохолодної води та печива. Зокрема, ми відвідали Миколаївську обласну бібліотеку для дітей імені В.О.Лягіна, Центральну міську бібліотеку для дорослих імені М.Л.Кропивницького м.Миколаєва та Бібліотеку Чорноморського державного університету імені Петра Могили.


У організації та проведенні екскурсії Миколаївською обласною бібліотекою для дітей ім. В.О. Лягіна нам допомагали працівники бібліотека – Ірина Голенко, завідуюча відділом нових інформаційних технологій, та Романченко Олена Леонідівна, заступник директора. Ось коли пожалкуєш, що прийшов без дітей. Адже там для них стільки усього створено: хобіти, ігрові кімнати, спеціалізовані за віковими категоріями зони обслуговування тощо...

lyagina1.jpg
Миколаївська обласна бібліотека для дітей імені В.О. Лягіна
Екскурсію до Центральної бібліотеки імені М.Л.Кропивницького м.Миколаєва організувала та провела провідний бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу цієї бібліотеки Світлана Зайко, яка є координатором м.Миколаїв у проекті "Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки", член Молодіжної секції УБА. Саме вона розповідала історію створення бібліотеки, шляхи її подальшого розвитку та про приміщення, побудоване спеціально до потреб бібліотеки . По завершенню екскурсії ми відпочили у прохолодній музикальній вітальні у м’яких кріслах та набралися сил мандрувати далі.

До речі, за ініціативи Центральної бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького спільно з Миколаївським міським благодійним фондом МЕТА на прилеглій території бібліотеки було створено Літературний сквер.

10530686_533493526751946_104805109110756307_n.jpg
Фото на згадку в «Літературному сквері», який було створено за ініціативи Центральної бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького м.Миколаїв на прилеглій до неї території

Третім пунктом бібліотечного маршруту Павло Крупіца обрав наймолодшу бібліотека нашого міста – Бібліотеку Чорноморського державного університету імені Петра Могили. Організувала і провела екскурсію Чепурко Юлія, провідний бібліотекар відділу літератури іноземними мовами, координатор м.Миколаїв у проекті “Бібліотечний туризм: Пізнай Україну та її бібліотеки”, член Молодіжної секції УБА. 

Прохолодний читальний зал бібліотеки вразив гостей своєю величчю та оранжереєю. Я розповідала про перлини фонду, що їх було здобуто завдяки участі бібліотеки у Мегапроекті від Фонду Сороса. Ми обговорили проблемні питання автоматизації, а у відділі літератури іноземними мовами гості отримали змогу “прокотитися” на наших мобільних стелажах.

Без назви.jpg
Бібліотека Чорноморського державного університету імені Петра Могили

Сподіваємося, що гостю нашого міста став до вподоби подібний захід, чекаємо на нові візити! Подорожуйте Україною, дізнавайтесь про її бібліотеки!



Юлія Чепурко,

координатор м.Миколаїв у проекті 

«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»



Немає коментарів:

Дописати коментар