середу, 11 березня 2015 р.

Львівська «Флешка» - дитяча кафешка :)

Блукаючи вуличками легендарного міста Львова випадково натрапила на дитячий майданчик, відомий як мультицентр «Флешка».

А знаєте, що у Львові існує мультицентр для дітей? Так-так, ще у далекому 2010 році мер міста Львів Андрій Садовий перерізав стрічку на відкритті першого львівського дитячого мультицентру «Флешка» при централізованій бібліотечній системі для дітей м.Львова. Що ж то воно таке, мультицентр? Бібліотечний мультицентр - це поєднання освіти, інформаційних технологій, дозвілля та розваг в жовто-зелених тонах. «Третє місце» для дітлахів.

В мультицентрі діти можуть дивитись та обговорювати фільми (читацько-глядацькі дебати), втілювати в життя художні проекти в зоні «Мультикіно». Для навчальних та інтелектуальних ігор створена зона «Мультигра», а в зоні «Інформаційний всесвіт on-line» діти мають можливість вивчати популярні комп’ютерні програми, використовувати різні інтернет-ресурси.


Уявіть собі місце, куди діти приходять за неформальною освітою! Важко? А от у 2015 році на базі мультицентру розпочав діяти інноваційний проект - Вільний дитячий університет «Розумака», який із задоволенням відвідують юні львівяни. Дитячий університет включає досить дорослі дисципліни: 
- ІТ-цикл «Wiki-прорив»;
- Евристичний цикл «Коло знань»;
- Арт-цикл «Творчий коловорот».


У 2014 році діяв краєзнавчий on-line проект «Мандруємо з вуличкою», що розкрив таємниці старовинних вулиць Львова та загадкових історій, пов’язаних з ними (on-line-розвідки, віртуальні екскурсії). 

На базі мультицентру завжди відбуваються творчі зустрічі з відомими українськими письменниками (Г.Вдовиченко, С.Гридін, М.Савка, Дара Корній, Г.Малик), а нещодавно діти познайомились із С.Гармашем, аніматором, художником, сценаристом (під час Дня професії «Мета: стати Профі»).
 
Тут можна пограти у різні настільні розвиваючі ігри («Ерудит», «Футбольний клуб», «Галопом по Європах»), а щовівторка та щочетверга усіх охочих до 3D пригод запрошують «Kinect Adventures». Ця послуга, як і всі попередні – безкоштовна! 


А ще багато чого іншого! Як будете у Львові з дітками, зазирніть до мультифлешки! Безкоштовні дитячі забавки тут! 


Адреса мультицентру "ФЛЕШКА": м. Львів, вул. Окуневського,3
(тел. 032 252-17-46)

Мандрівник містом Львів


Немає коментарів:

Дописати коментар