четвер, 1 жовтня 2015 р.

5 цікавих фактів про Львівський бібліотечний форум 2015

Про VI Львівський бібліотечний форум (8-12.09.2015) можна написати величезний звіт з різноманітними подробицями. Але кожний учасник побачив і відзначив для себе щось своє, унікальне, бо купа паралельних заходів і альтернатив дозволяла кожному самостійно планувати свій день.

Хтось приїхав на захід, щоб побачити колег, хтось - дізнатись про нове в бібліотечно-інформаційній сфері, хтось виступити і поділитись знаннями. Хтось - дізнатись про книжкові новинки, адже Львівський бібліотечний форум проходить у межах Львівського форуму видавців. 

Що ж враження після форуму вщухли і класифікувались. Отже:

1) Одне з найбільш туристичнопривабливих міст України. В черговий раз признаватись у коханні до Львова не буду, але відмічу, що це місто відвідую щороку (не тільки по роботі, а для душевного задоволення).

Оперний театр, Львів

Не порадували ремонтні роботи у центрі міста. Людський натовп снує центром міста по справах та просто гуляючи по розібраній бруківці, по піску і пилу коло тракторів та робітників. Контраст.

Центр Львова, ремонтні роботи

2) 5 чудових осінніх дня. Думаєте, що п’ять днів забагато для форуму? Абсолютно не згодна. Насичена програма бібліотечного форуму перемежовувалась з заходами книжкового форуму. Клонуватись би і потрапити на всі цікаві заходи. І вранішні читання, і дружні вечірки, зустрічі з авторами і зіркові спікери, екскурсії містом та поза місто. Вдовольнити можна найвибагливішого учасника. А ще синоптики, які обіцяли дощі і холод, помились. На щастя.

Автор фото: Світлана Барабаш

3) Майже 300 учасників. Ми зростаємо. Все більше бібліотекарів активізуються і готуються до вересневої події року. З точки зору організації, не легко, але ж як приємно бачити знайомі обличчя і знаходити нові контакти, нових знайомих. «Ми ж з Вами товаришуємо у Facebook, то нарешті зустрілись!», - і таке чула. Інколи професійні знайомства переростають у дружбу або ж у кохання.

Пленарне засідання, наукова бібліотека Львівського національного університету ім. Івана Франка
4) Міжнародний рівень. Хто ж до нас завітав? По-перше, тісні зв’язки львівських колег з сусідами-поляками посприяли приїзду польських колег та почути їхній досвід роботи. Делегації з Литви відкрили Львів та українські традиції і також обмінялись досвідом на відповідній сесії. Завдяки надійному партнеру Goethe-Institut в Україні у нас був чудовий німецький референт з Мюнхенської міської бібліотеки. Повна аудиторія свідчить про зацікавленість у німецькому досвіді. А ще до нас долучились колеги з Великобританії та Хорватії. Наші добрі закордонні друзі. Сподіваюсь, нікого не забула…

Колега з Литви, пані Аста, читає вірші на вуличній акції «Львів. Ранок. Фонтан. Вірші»
 
5) Екскурсії. Ця складова є для мене важливою. Можна було пройтись «львівськими закапелками» з колоритною львівською Іванкою. А можна познайомитись ближче з різними бібліотеками. Кажуть, національна бібліотека ім. Стефаника влаштувала квест до сховища у башту. Цьогорічний бібліотечний форум проходив у восьми бібліотечних локаціях. Якщо всі відвідати, то вийде вже непоганий перелік для бібліотечного туриста! Мало? Тоді гайда на денну екскурсію замками Львівщини. Повне культурне занурення!



Вікторія Польова,
координатор м.Київ у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»

Немає коментарів:

Дописати коментар