пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Фестивальна Україна восени


Спекотні літні дні відійшли та змінилися на осінні прохолодні. Але і в цей час відбувається багато культурних подій, фестивалів. Знайомтеся, обирайте собі до смаку, і нумо до розваг!

ІІІ міжнародний фестиваль радості JoyFest
Коли: 9-11 жовтня 2015 року. 

Де: м.Київ, музей історії міста Київ
Вхід: платний.

Міжнародний фестиваль народних театрів і аматорського мистецтва JoyFest - унікальний фестивальний майданчик в Україні. Щороку на нього збираються народні театральні колективи, а також молоді художники й фотографи з різних регіонів України та різних куточків світу. У програмі Фестивалю радості JoyFest: вистави, фото та художні виставки, майстер-класи, кінопокази.


VІ Всеукраїнський казацький фестиваль «Покрова на Хортиці»
Коли: 9-14 жовтня 2015 року.
Де: Хортиця, Запорізька обл.
Вхід: безкоштовний

Проводиться під гаслом „Хортиця єднає Україну” щоб зберегти, відродити та популяризувати народне мистецтво, підвищити роль традиційної культури у формуванні світогляду та духовності підростаючого покоління, залучити широку громадськість та творчу інтелігенцію, налагодити культурні зв'язки.

ІІІ фестиваль «Країна мрій» у Львові
Коли: 10-11 жовтня 2015 р.
Де: м.Львів, музей народної архитектури та побуту «Шевченківський гай»
Вхід: платний.

Усі мрійники запрошуються до славного міста Львів в чудові мандри «Країною мрій». На фестивалі відбудеться не лише музичне дійство, а й ярмаркове різноманіття. Це – алея народних ремісників, дитячий майданчик, етно-fashion, алея майстрів, алея кобзарів, козацька галявина, майданчик казок, аутентичні майстер-класи, тощо.



І Всеукраїнський фестиваль в´язання «Всё связано с любовью»
Коли: 16-18 жовтня 2015 року
Де: м.Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський пр-т, 15

Вхід: безкоштовний
Демонстрація досягнень українських та зарубіжних дизайнерів цього модного та старовинного напряму мистецтва. У програмі: показ колекцій, презентації провідних українських магазинів та виробників, майстер-класи для початковців, обмін досвідом між професіоналами.

ІХ Національне свято шоколаду

Коли: 16-18 жовтня 2015 року
Де: м.Львів, Палац мистецтв, вул.Коперника, 17
Вхід: безкоштовний

Це атмосфера «абсолютного шоколаду», де ви зможете відвідати шоколадний ярмарок, помандрувати дитячою шоколадною країною, відпочити всією родиною, виготовити шоколадний вагончик, придбати шоколадні свічки, побачити відомі пам´ятки архітектури Львова зроблені з шоколаду, позмагатися в чемпіонаті кондитерів-аматорів та відвідати «курс шоколадного оздоровлення».

Міжнародний фестиваль «Запорізька книжкова толока»
Коли: 16-18 жовтня 2015 року
Де: м.Запоріжжя, виставковий центр «Козак-палац»
Вхід: безкоштовний

Вперше у Запоріжжі відбудеться Міжнародний фестиваль "Запорізька книжкова толока", який триватиме три дні - 16, 17, 18 жовтня - і одну ніч (проти 17 жовтня). Відбудеться 80 різних заходів у межах одного Фестивалю.
Книжкова толока - це 15 круглих столів і дискусій на актуальні теми, презентації понад 30 книг-новинок, зустрічі з понад 40 письменниками з усієї країни, літературні читання, поетичні тандеми, театр біля мікрофону, читання жестовою мовою, роман-концерт і музичні виступи, виставки плакатів, книжковий ярмарок, лекції, воркшопи і майстер-класи.

ІІІ Міжнародний фестиваль прогресивної музики та цифрового мистецтва NextSound
Коли: 22-25 жовтня 2015 року
Де: м.Київ, вул. Нижньоюр'ївська, 31.
Вхід: платний

Тема третього міжнародного фестивалю прогресивної музики і цифрового мистецтва NextSound - вихід за рамки стандартного сприйняття. Три осінніх дні діятиме відкрита фестивальна лабораторія, де кожен, хто прийшов, стане одночасно і піддослідним, і дослідником.

Міжнародний фестиваль мистецтв «Співограй»
Коли: 30 жовтня – 1 листопада 2015 року
Де: м.Харків, концертний зал «Україна» та музичне училище ім.Б.Лятошинського
Вхід: безкоштовний

В цьому році відмічає своє 20-тиріччя Міжнародний фестиваль мистецтв «Співограй», який вже виховав ціле покоління талановитих дітей, які стали професіоналами. Учасниками можуть стати молоді люди від 5 до 35 років різних жанрів: пісенного, театрального, танцювального, тощо.

Берегівський фестиваль молодого вина та гусячих страв
Коли: 7-8 листопада 2015 року
Де: м.Берегове, Закарпатська обл.
Вхід: безкоштовний

День святого Мартіна вирішили цього року відсвяткувати у закарпатському місті Берегово. На 8-9 листопада пройдуть масові гуляння, присвячені святому покровителю виноробів і домашніх тварин. Протягом двох днів на вулицях міста відбудеться фестиваль віноградарства, виноробства і смачних страв з гусячого м'яса.

Ніч у Львові
Коли: 14-15 листопада 2015 року
Де: Львів
Вхід: безкоштовний

В межах програми «Ніч у Львові» мешканці та гості міста будуть мати можливість відвідати безкоштовні нічні екскурсії, театралізовані дійства, художні перфоманси в музеях, театрах, галереях. Цьогорічна акція відбудеться під гаслом духовності та миру.


Анонс підготувала,
Ольга Козаченко,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА.

2 коментарі: