пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Пані здавали багаж…


...валізу, диван, саквояж,
Картинку, торбинку, авоську
Й маленького песика Моську.
(С. Маршак)


У багажне відділення літака Ви можете здати багато чого. А от що можна і варто взяти з собою у літак у якості ручної поклажі  – підкаже цей пост.

Щоб зробити переліт максимально зручним й комфортним та уникнути непорозумінь, до ручної поклажі варто взяти:

Документи. Паспорт, страховка, авіаквитки тощо.

Гроші та кредитні картки.

Коштовності. Вироби з дорогоцінних металів чи каменів, дорогий годинник, речі, які мають велику цінність саме для Вас, будуть поруч з Вами.

Електронні гаджети: смартфони, телефони, фото- і відеокамери, читанки, плеєри, тощо. Вони будуть не лише у безпеці, а й можуть стати у нагоді під час перельоту.

Ключі (від дома, машини). Якщо Ви взяли їх з собою, то краще тримайте під рукою.

Ліки краще здавати у багаж. У кожної країни та авіакомпанії є свої правила  про перевезення певних ліків. Якщо Вам обов'язково можуть знадобитись певні ліки під часи перельоту (курс лікування, медична довідка), необхідно мати письмове підтвердження від лікаря, інформація про препарат, а на упаковці має бути заводське маркування. 

Продукти харчування. Їжу можна брати з собою на борт. Для легкого перекусу досвідчені туристи радять горіхи, сухофрукти, бутерброди, салати у контейнері, шоколад, не сочні фрукти. Певні рідкі та глеєві продукти заборонено перевозити, а саме: йогурти, олія, джем, соуси, сир, сметана, варення, суп, пюре, паштет, мед.

Враховуйте, що ємність з рідиною має не перевищувати 100 мл. І не важливо наскільки заповнена ємність - половина баночки 200 мл вважається перевищенням дозволеної норми. Загалом, можна брати на борт із собою до 1 літру рідини. Зрозуміло, що пляшки з водою, соком та іншим підпадають під це правило.

Надувна подушка, яка дозволить забезпечить комфорт при довгому перельоті.

Щось із теплого одягу, який захистить від холоду. 
 

Хай ваші мандрівки будуть максимально комфортними, а валіза ніколи не губиться!

Немає коментарів:

Дописати коментар