понеділок, 4 січня 2016 р.

Україна Фестивальна - ЗИМА.

Під час новорічних свят в Україні відбувається велика кількість етнографічних фестивалів, фестивалів колядок, різноманітних свят, які нагадують про наше коріння, долучають до української культури та звеселяють серця. До вашої уваги анонс найяскравіших фестивалів на січень-лютий 2016 року.


Фестиваль повітроплавання "Різдвяні польоти"
Локація: м.Кам´янець-Подільськ
Напрям: спорт.
Дата: 6-9 січня 2016 р.
Участь платна.

Фестиваль "Різдвяні польоти" знову збере у Кам'янці-Подільському відважних повітроплавців і всіх тих, кого не лякає повітря і висота. У вас є чудова можливість піднятися в небо і побачити чудові зимові пейзажі святкового міста.



Різдвяний фестиваль "Велика коляда"
Локація: м.Львів.
Напрям: мистецтво, етно.
Дата: 7-24 січня 2016 р.

Високодуховний ідейний фестиваль, в якому братимуть участь понад 70 колективів з більше 20 концертами. На фестивалі "Велика коляда" Ви познайомитесь з хоровими, автентичними, фольклорними, духовими та інструментальними колективами. У їх виконанні звучать традиційні коляди, їх сучасні обробки та аранжування, класичні різдвяні твори.


V Ювілейний фестиваль "Спалах Різдвяної зірки"
Локація: м.Львів.
Напрям: етно.
Дата: 8 січня 2016 р.

Сотні львів'ян зберуться біля храму Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор), щоб приєднатися до ходи зі своїми різдвяними красунями-зірками. Святкова хода пройде центральними вулицями Львова до площі перед Оперним театром ім. С. Крушельницької. На сцені перед театром протягом різдвяних свят буде проходити Фестиваль "100 вертепів" - колядування від фольклорних колективів міста, виступи вертепів та естрадних виконавців, презентація зірок від майстрів.


Арт-фестиваль «Мандала»
Локація: Одеса, вул. Черняховського, 4 People Cafe.
Напрям: творчість.
Дата: 8-10 січня 2016 р.
Вхід платний.

«Мандала» - це великий сімейний творчий арт-фестиваль. Ви зможете спробувати плетіння мандал, малюнок на воді Ебру, китайський живопис У-сін, ліплення з глини, валяння, створення оригінальних свічок, ляльок та прикрас своїми руками, а також багато-багато іншого, що дозволить Вам не тільки розкрити свої творчі здібності, а й піти додому з подарунками для себе і для Ваших близьких!



Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку»
Локація: м.Луцьк, театральна площа.
Напрям: етно.
Дата: 9-10 січня 2016 р.

Свято проводиться з метою популяризації українських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів, збереження нематеріальної культурної спадщини, організації змістовного дозвілля мешканців міста у святкові дні. Під час фестивалю відбудеться різдвяний ярмарок, на якому мешканці та гості Луцька зможуть насолодитися різноманітними різдвяними стравами та солодощами, придбати сувенірну продукцію, вишиванки, глиняний посуд тощо.


ХV Міжнародний молодіжний фестиваль «Мистецькі барви -2016»
Локація: м. Прилуки, Чернігівська область, Прилуцький міський Будинок культури.
Напрям: музика, танці, мистецтво.
Дата: 4-7 лютого 2016 р.
Участь платна.
 
Міжнародний молодіжний фестиваль творчості «Мистецькі барви» розкриває творчі здібності дітей та молоді від 6 до 35 років з України та зарубіжжя. Конкурсні виступи відбуваються в номінаціях: народного, академічного та естрадного вокалу, сучасної та народної хореографії, інструментальної музики та  нових напрямків  сучасного мистецтва.  


Міжнародний кінофестиваль позитивних та мотивуючих короткометражок Inspire FilmFest
Локація: м.Київ, вулиця Шота Руставелі, 19, кінотеатр "Кінопанорама".
Напрям: кіно.
Дата: 12-13 лютого 2016 р.
Вхід платний.

Місія фестивалю - не тільки розважити глядача, а й спонукати замислитися про справжні життєві цінності,  надихати  на позитивні зміни у собі та суспільстві. До склад журі Міжнародної та Національної конкурсної програми входитимуть діячі мистецтва, культури, кінокритики, режисери, актори, продюсери та інші представники кіноіндустрії різних країн. Головний приз фестивалю - статуетка «Inspire FilmFest».


ІІ Міжнародний фестиваль-конкурс «Зоряний Лев»
Локація: м.Львів.
Напрям: мистецтво.
Дата: 19-21 лютого 2016 р.
Вхід безкоштовний.

«Зоряний шлях» розвиває та виховує мистецтвом талановиту молодь та встановлює творчі контакти між дитячими колективами на Міжнародних фестивалях- конкурсах. Номінації фестивалю: вокал, хореографія, театр, художнє читання.



Анонс підготувала,
Ольга Козаченко,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА

Немає коментарів:

Дописати коментар