четвер, 18 серпня 2016 р.

Туризм як задоволення

Чи уявляли Ви собі мандрівку, яка не лише дозволить відкрити для себе нові місця, але розрадить надзвичайною зміною обстановки та дозволить відпочити від міської метушні?

Таку можливість надають надзвичайно привабливі види відпочинку, такі як подорож на лайнері, політ на повітряній кулі, екіпажний туризм.


Про це докладніше.

Морський круїз

Круїзи – це чудова унікальна можливість побачити світ, гойдаючись на хвилях! Це задоволення запам'ятовується на все життя. Осліпляючо-білий лайнер, краса безкрайніх просторів морів і океанів, спекотне сонце, країни і острови. Круїзи - це ще й захоплюючі екскурсії у кожному місті на шляху прямування.

Переваги.
Ціна. Звичайно, це не дешевий вид відпочинку, але в порівнянні з аналогічним наземним відпочинком, круїз обійдеться дешевше приблизно на 30%. Діти з батьками мандрують безкоштовно. Харчування зазвичай входить в ціну.
Рівень комфорту. При рівній кількості зірок, клас круїзних лайнерів вище, ніж у готелів. Каюти на лайнерах, зазвичай, прибирають двічі на добу.
Більша кількість вражень.

Недоліки.  
Час. В кожному місті лайнер, як правило, не затримується довше, ніж на день, і подивитися вдається тільки основні визначні пам'ятки.
Морська хвороба. В цьому випадку мандрівка буде вам не в радість.
Мовний бар*єр. Не на всіх лайнерах є україномовні або російськомовні співробітники. І хоча персонал на круїзних лайнерах найвищою мірою вишколений, якщо є страх мовного бар'єру, краще заздалегідь прояснити ситуацію.

Географія.
Сьогодні географія морських круїзів настільки широка, що нові напрямки на круїзному ринку вже навряд чи з'являться, але маршрути змінюються - дробляться і доопрацьовуються.
Найпоширеніші круїзи – по Середземному морю і Північній Європі. Але можна придбати і круїз навколо Південної Америки чи Південної Африки, навколо Аляски або Нової Зеландії.

Ціна
Ціни на круїзи такі ж різноманітні, як і круїзна географія. Вартість економічних турів починається від 650-680 доларів за тижневий тур по Середземномор'ю на лайнері 3* або 4*. Є, звичайно, і неймовірно дорогі тури - 50-60 тисяч доларів. Це, наприклад, може бути навколосвітня подорож тривалістю більше ста днів. 

Повітряна куля


Політ на повітряній кулі сповнений емоцій та вражень. Надзвичайно підходить для романтичного побачення.

Ціна. Від 3 тисяч грн.
Емоції. Незабутні.
Погода. Погода може стати на заваді, адже при швидкості вітру понад 5 м/с та опадах, політ скасують.  
Географія. Вся Україна.
Недоліки. Страх перед висотою.

Кінний (в*ючний, екіпажний) туризм

Різновид туризму на в'ючних засобах пересування, серед яких коні, віслюки, верблюди, собаки, слони, яки, олені, буйволи, лами. 

В Україні пропонують тури саме на конях. Це можуть бути тури вихідного дня, мандрівки на 3-6 днів.

Ціна. За два-три дні від 1100 грн.
Враження. Позитив від спілкування з тваринами, та гарний вплив на організм людини.
Географія. Дізнавайтеся чи є в вашому регіоні.

Козаченко Ольга,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА. 

Немає коментарів:

Дописати коментар