вівторок, 8 липня 2014 р.

І де ж ночувати?

Приїжджаючи до якогось міста на декілька днів, в першу чергу, доводиться думати, де переночувати. Кожна людина шукає оптимального поєднання зручного житла, прийнятної вартості і комфорту. Гостинний Київ може прийняти тисячі відвідувачів, пропонуючи житло за різними цінами і на різні смаки. Пропонуємо Вашій увазі варіанти організації ночівлі для гостей міста Київ.

Батьківщина-мати, м.Київ
(автор: Семен Широчин)

1. Готелі

Одним з найпопулярніших видів житла, безумовно, є готель. Чому саме готель? На сьогодні, саме готелі є головною і, мабуть, єдиною категорією комфортного тимчасового житла в столиці. Орендуючи номер в готелі, Ви отримуєте цілий ряд переваг, серед яких: 
- Комфорт. Більшість сучасних готелів оснащені чистими і комфортабельними номерами, в яких є все необхідне для відпочинку та приємного проведення часу. 
- Безпека. На відміну від підозрілих і напівлегальних приватних орендарів квартир, в готелі Ви проходите офіційну процедуру реєстрації, яка є гарантією безпеки і захисту ваших прав. 
- Вибір класу номеру. В будь-якому сучасному готелі номери поділені на класи (економ, стандарт, напівлюкс, люкс), що допоможе підібрати оптимальний варіант

Найбільший недолік готелів – відносно висока ціна за проживання (вартість двомісного номеру стартує десь від 300 грн. за номер). Часто готелі розміщуються в радянських будівлях з середнім рівнем комфорту.

Широкий вибір готелів в Києві задовольнять потреби різних гостей міста.   



2. Міні-готелі

Міні-готелі є невеликими готелями з невеликою кількістю номерів і розміщеною в окремому невеликому будинку чи частині іншої споруди, житлового будинку. Сьогоднішні міні-готелі користуються особливою популярністю завдяки: 
- високому рівню сервісу в них; 
- ціною, яку не може запропонувати навіть найдешевший готель. 
А ще можете розраховувати на індивідуальний підхід, в порівнянні з великим готелем.

У міні-готелях важко розміститись великою групою через невелику кількість номерів. Значним недоліком недорогих міні-готелів є й низька шумоізоляція. Хоча все залежить від конкретної пропозиції, тому варто ознайомитись з відгуками інших гостей конкретного міні-готелю. 

Ціни на міні-готелі в Києві зазвичай стартують від 200 грн. за номер зі зручностями. Для невеликої компанії міні-готелі можуть стати чудовою альтернативою традиційного готелю. 


3. Хостели 

Може, це когось здивує, але навіть у Києві цілком можна переночувати за 60-80 гривень з людини. Наприклад, в хостелах, що з'явилися нещодавно в Києві або ж недорогих готелях. 
Крім невисокої ціни, перевагою хостелу є можливість оселитись в центрі міста, спілкування з іншими постояльцями, серед яких можуть бути іноземці. Багато хостелів роблять акцент саме на інтернаціональності і можливості спілкування з іноземцями. Ще один плюс – наявність кухні. Все ж таки відчуття комфорту та самостійності. На відміну від великих готелей, персонал знає своїх гостей, тому й відношення, частіше за все, особливе: допоможуть з цікавими містами міста, дадуть пораду, можуть допомогти з екскурсією. Також перевагою може бути відносна свобода дій, порівняно з традиційними готелями, тобто можна запросити друзів, і це не відобразиться на ціні.

Головний недолік – велика кількість незнайомих людей в кімнаті. Тут вже ніякої відокремленості. Крім того, є важливе правило, що шуміти ввечері не дозволяється. Правило, яке захищає права гостів відпочити, може стати на заваді веселої і голосної компанії. Зручності в хостелі – у спільному користуванні, ще й черги можуть виникати. Не всі міні-готелі є дешевими, 

Отже, якщо Ви любите спілкування, не лякаєтесь можливих незнайомих сусідів і бажаєте недорого переночувати під час мандрівки, то хостели саме для Вас.


4. Квартири подобово

Оренда квартири подобово є прийнятним і недорогим варіантом. Такий варіант тим, хто їде в Київ не поодинці, а великою компанією. Чим більше людей, тим дешевше в середньому обійдеться одне ліжко-місце в орендованій квартирі. Виходячи з цього, скооперувавшись з друзями, можна знайти доступне житло не тільки на околицях, а й у центрі столиці. Зняти однокімнатну квартиру в центрі Киэва можна від 350 гривень (2-3 ліжко-місця), а однокімнатну на окраїні можна знайти і за 200 гривень на добу. Ще одною перевагою є відносна свобода без готельних працівників, адміністраторів хостелів.

Але не завжди посередники-орендодавці гарантують поселення, особливо, коли Ви плануєте всього лише 1-2 доби проживання. Ще один недолік – Вам не завжди можуть надати відповідні документи для звітності, бо не офіційно здаються приміщення. 

Якщо Ви віддаєте перевагу комфорту квартири та звертаєтесь до служб, які офіційно здають квартири, то Ваше гостювання  приноситиме Вам задоволення.


5. Родичі чи знайомі 

Зупинитись у родичів чи знайомих варіант хороший, якщо у Вас є така змога. Оплата за проживання може бути приємними гостинцями Вашим родичам чи друзям. А ще бонус – хороша компанія, екскурсії містом, спілкування. 


6. Мережа гостинності (Hospitality network)

Зараз в Інтернеті можна знайти «сайти безкоштовного житла». Зареєструвавшись там, Ви заповнюєте анкету і тим самим погоджуєтеся у відповідь на гостинність розміщувати у себе вдома таких же мандрівників, як і ви. З одного боку, це дуже зручний сервіс, оскільки можна й пожити безкоштовно, і нових друзів знайти. 
А з іншого боку, це все-таки серйозні зобов'язання. Якщо Ви не готові малознайомих людей залишати на ночівлю або у вас не так вже й багато можливостей для прийому гостей, то краще скористайтеся вищевказаними способами. 


7. «Святкувати ніч до ранку»

І зовсім екстремальний варіант ночівлі в Києві – гуляти всю ніч старовинними київськими вуличками! Незабутні нічні пейзажі міста залишать нікого байдужим! Аби тільки сил вистачило :)


Марина Сушко,
Вікторія Польова,
координатори м.Київ у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»

4 коментарі:

  1. Дякуємо)) Намагаємось не відставати від досвідченіших колег))

    ВідповістиВидалити
  2. а можна напроситись на варіант №7?? Тобто чи готові координатори розділити зі мною участь?

    ВідповістиВидалити
  3. Можна продумати і організувати нічну екскурсію містом. Щоправда, в бібліотеки навряд чи потрапимо!

    ВідповістиВидалити