пʼятницю, 20 травня 2016 р.

День Європи в Україні

День Європи в Україні традиційно святкують третьої суботи травня. Цього року святкування припадає на 21-22 травня. 



У Києві передбачається масове святкування на Михайлівській площі (анонс подій від Київської міської державної адміністрації читайте тут). Бібліотеки Києва приєднаються до заходу з презентацією нового проекту УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу і розкажуть про створені Пункти європейської інформації. Також всіх запрошуємо на безкоштовні прогулянки, організовані за ініціативи УБА – відома вже киянам прогулянка «Мистецький калейдоскоп»  та «Європейські кияни та київські європейці». 

Гуляння на ці вихідні заплановано у Миколаєві, ХерсоніКіровоградіІвано-Франківську та інших містах. Проте не в усіх містечках святкують європейські дні саме на ці вихідні. Вінниця, наприклад, відмітила День Європи 14 травня, а Дніпро (колишній Дніпропетровськ) гулятиме 27-29 травня.

Проводяться і Ярмарки проектів ЄС, організовані Євроделегацією, які відбулись у Херсоні, Червоноармійську та заплановані у Чернігові на 24 травня. 

Бібліотеки приєднуються до цього свята і беруть участь у міських заходах або організовують власні. Наприклад, квест у місті Бар, Вінницька область організовано за ініціативи міської дитячої бібліотеки та громадської організації.

Отже, як не визначились, чим цікавим зайнятись на вихідні, шукайте інформацію про заходи до Дня Європи у Вашому місті і ПРИЄМНИХ ВИХІДНИХ!

Немає коментарів:

Дописати коментар