понеділок, 30 травня 2016 р.

Summer fest - 2016

Цьогоріч влітку відбудеться велика кількість різноманітних фестивалів на будь-який смак.
Обирайте до смаку... Пізнавайте Україну через її фестивалі!



Шульц фест

Коли: 3–9 червня  2016
Де: Дрогобич



Культурний світ все більше проявляє зацікавленість у творчості Бруно Шульца. Його роботи перекладені більш ніж на 40 мов. Вся творчість цього польського письменника єврейського походження може розглядатись як ремінісценція тих вражень та переживань, які він виніс із свого дитинства, що пройшло у Дрогобичі — галицькому місті з його певним укладом життя, традиціями і ритуалами. Уже сьомий фестиваль Бруно Шульца збере в рідному місті письменника відомих інтелектуалів, мистецтвознавців, дослідників і перекладачів з різних куточків світу: Тайваню, Литви, Японії, Македонії, Франції, США та інших країн. Серед них – Юрій Андрухович з музичною формацією «Карбідо» та Сергій Жадан з «Собаками в космосі»; відомі гуманітарії Ришард Нич (Краків), Міхал Павел Марковський (Чикаго), Станіслав Росєк (Ґданськ), Ольга Червінська (Чернівці), Петро Рихло (Чернівці), Марія Моклиця (Луцьк), Ярослав Грицак (Львів), Марек Томашевський (Париж), Лідія Танушевська (Скоп’є), Вей-Юн Лін-Ґурецька (Краків–Тайпей), Зоран Джерич (Новий Сад) та інші.


Meridian Odessa

Коли: 3 червня – 28 серпня  2016
Де: Одеса

Протягом трьох місяців Міжнародна  літературна корпорація Meridian Czernowitz проведе «Meridian Odessa: мистецьке літо – 2016 у Зеленому театрі». Організатори повідомляють, що протягом 10 тижнів літа кожні вихідні будуть проходити зустрічі з письменниками. У заходах візьмуть участь відомі українські автори Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Оксана Забужко, Ірена Карпа та інші. Окрім того, у рамках «Meridian Odessa» покажуть виставу «Альберт, або Найвища форма страти», а також пройдуть поетично-музично-візуальний проект «роздІловІ», концерти Жадана та «Собак у космосі», «DRUMТИАТР» і «Qarpa».

II всеукраїнський полікультурний фестиваль «Чайное состояние»

Коли: 04 - 07 червня2016
Де: С. Іванівка, Голопристанський район, Херсонська область

Фестиваль - це зустріч з красою і різноманіттям чайних культур, творчості і традицій духовного розвитку. Це особлива атмосфера, де кожен учасник буде почутий і відкриє для себе нові можливості. Чайне мистецтво - сакральна дія, що дозволяє учасникам досягти умиротворення, усвідомити себе.
У програмі цього року: чаювання в традиціях різних країн світу, майстер-класи по практикам саморозвитку (йога, цигун, пілатес і інші), маршрути по мальовничих місцях (море, пустеля, ліс, стародавні кургани, солоні озера), розіграш авіа-квитків в подорож з «Чайной тишиной» по провінції Юньнань (Китай), обмін чайними чашками; нічні танці в тиші (в навушниках), кінотеатр під відкритим небом, ярмарок рукоділля, жива етно-музика, чайний бар, натуральне вегетаріанське харчування і багато іншого.

Інформація тут

 

Фестиваль робототехніки та інновацій «BestRoboFest»

Коли: 04 - 05 червня 2016
Де: м. Дніпропетровськ, пр. Гагаріна, 26, Національний центр аерокосмічної освіти молоді

Вперше в Україні сімейне свято + техно-івент принципово нового формату!

Видовищні змагання роботів:
- Гонки дронів
- Роботи-борці сумо
- Змагання міні-роботів на швидкість

Інформація та квитки тут

ІV Міжнародний музичний фестиваль «О-FEST 2016»

Коли: 04 - 05 червня 2016
Де: 4 червня - м.Буча, Міський парк; 5 червня - м. Київ, Арка Дружби народів (день), Київський національний академічний театр оперети, вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 53/3 (вечір) 


Ось вже кілька років поспіль фестиваль збирає на одній сцені артистів-вокалістів та диригентів з провідних музичних театрів України та 13 країн світу: Австрії, Білорусі, Болгарії, Грузії, Казахстану, Канади, Китаю, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини. Артисти більше ніж з 10 країн світу заспівають 4 червня на Міжнародному концерті open-air і 5 червня на Міжнародному ГАЛА-КОНЦЕРТІ в НАЦІОНАЛЬНІЙ ОПЕРЕТІ !

VІ обласний фестиваль молодіжного читання та права "Відкрий свою книгу" 

Коли: 08 червня 2016
Де: смт. Чаплинка Херсонська обл.

Рік за роком фестиваль молодіжного читання мандрує по Херсонській області. Кожного року вона насичена розважальними молодіжними територіями, автограф-сесія письменників Херсонщини, літературні відкриття, благодійні ярмарки, мистецьку програму, презентацію бібліотечних проектів. 
Цьогорічна програма включає книжковий та літературно-спортивний батл, правова ерудит-гра, ярмарок інноваційних бібліотечних ідей, патріотична акція з плетіння маскувальної сітки, бібліобар "Відпочивай читаючи".

OSTROV FESTIVAL 2016

Коли: 10 - 12 червня 2016
Де: Київ, Труханів острів


Це єдиний музичний фестиваль в Україні, який проходить на острові в самому серці столиці, даруючи шанс кожному познайомитися з артистами і музикою світової величини, про які Київ раніше тільки мріяв! 3 сцени побудовані з урахуванням світових тенденцій подібних фестивалів, комфортні зони відпочинку, цікаві інсталяції, насичена денна програма і щасливі обличчя навколо!



Art Fashion Media Way

Коли: 10 - 12 червня 2016
Де: Київ


10-12 червня у Києві пройде IV міжнародний дитячий фестиваль моди, танцю та кіно "Art Fashion Media Way".

Захід проходитиме три дні:
1.       Fashion Day – презентація колекцій і ескізів юних дизайнерів;
2.       Dance Day – класичні, народні сучасні танці;
3.       Media Day – конкурс телевізійних програм, короткометражних та анімаційних фільмів. Гала-концерт.

Фестиваль-конкурс дитячих та юнацьких талантів «ГАЛИЦЬКА ПЕРЛИНА»

Коли: 12 - 19 червня 2016
Де: Тернопіль


“ГАЛИЦЬКА ПЕРЛИНА” – це чудовий шанс для талановитої молоді здійснити свою найбажанішу мрію, отримати визнання свого таланту. Перші кроки в цьому напрямку показали, що дуже багато дітей прагнуть стати у майбутньому популярними та відомими на весь світ артистами. В Україні надзвичайно талановита молодь і не дивлячись на всілякі труднощі, які останнім часом оточують українське суспільство, вона продовжує приймати активну участь в мистецьких заходах і не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

10-й ювілейний фестиваль «Зашків 2016»

Коли: 17 - 19 червня 2016
Де: Львівська обл.


Фестиваль пройде з нагоди 125-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця, під девізом «Джерело духу».

Мета заходу:
Формування патріотичної позиції, розвиток принципів громадянського суспільства, української ідентичності, вдосконалення тіла та духу, стимуляція молоді до здорового способу життя.
Цього року буде значно розширено кількість заходів у рамках фестивалю, які поділені на три блоки:
-  Науково-теоретичний блок – науково-практична  конференція у музеї Євгена Коновальця; інтелектуальні локації; панельні дискусії та обговорення  актуальних тем з провідними експертами України.
-  Спортивно-виховний блок – велопробіг від «Степана до Євгена»; фестиваль активного туризму; теренові ігри; лазербол; квест; футбол босоніж; майстер-класи та інше.
-  Культурно-мистецький блок  – форум української книги; літературний вечір актуальної творчості; ніч кіно та фотовиставки; катання на козацькій чайці та змагання на байдарках; мистецька зона;  локації кримськотатарського та білоруського народів, які представлятимуть свою культуру, а також виступи українських гуртів та інше.

Інформація тут



Перший Космічний Фестиваль «Автостопом по галактиці»

Коли: 18 - 19 червня 2016
Де: Київ

18-19 червня у Києві на території ВДНГ відбудеться Перший Космічний Фестиваль в Україні - «Автостопом по галактиці». «Автостопом по галактиці» — це Перший Космічний Фестиваль в Україні науково-фантастичного формату, сімейного типу спрямований на актуалізацію екологічних питань.

Холодний Яр - фестиваль нескореної Nації 2016

Коли: 01 - 03 липня 2016
Де: село Грушківка, Кам’янського району Черкаської області (урочище Холодний Яр).

Фестиваль нескореної Нації відбувається у славетному урочищі Холодний Яр, щоб згадати героїчну боротьбу славних воїнів нашого народу. Дати проведення фестивалю — це дні великої перемоги князя-русича, Святослава Хороброго, над Хазарією (3 липня).
Цьогоріч на фесті музична програма складатиметься також із трьох днів!
 
 Трикутник

Коли: 2–3 липня 2016
Де: Коломия


Арт-фестиваль, який проводиться поблизу Коломиї Івано-Франківської області поєднує найрізноманітніші види мистецтва — музику, літературу, кіно, фото, живопис, хендмейд та багато інших. Цьогоріч організаторам вдалося зібрати на Спільнокошті суму, необхідну для проведення заходу.
На літературній сцені цьогоріч виступатимуть Тарас Прохасько, Павло Коробчук, Христя Венгринюк, Таня-Марія Литвинюк, Михайло Жаржайло, Заза Пауалішвілі, Олена Герасим’юк, Андрій Тужиков, Остап Микитюк, Максим Дупешко, літературна студія «ЛяПіЧ».
Програма ще формується, тому слідкуйте за анонсами.

Зелена хвиля

Коли: 4–7 серпня 2016
Де: Одеса


Цьогорічний книжковий ярмарок в Одесі пройде вдвадцяте. Простір, розташований під відкритим небом, включає в себе вулицю Дерибасівську, Міський сад і поділений на різні зони: книжковий маркет, майданчик Дискусійного клубу і лекторію «Зеленої хвилі», кінозал під відкритим небом та інші.
Одне з минулорічних нововведень – Книжкова ніч на Дерибасівській, буде проходити і в 2016 році. Центральна вулиця міста перетвориться на нічний книжковий маркет; глядачів чекає театралізована програма, літературні перформанси та марафони, виступи музикантів.
У цьогорічній програмі – кіномарафон фільмів про письменників, дискусійний клуб «Зеленої хвилі», зустрічі з творчою інтелігенцією та менеджерами культури для обговорення актуальних проблем, мережевий конкурс малої прози «1000 і 1 слово» і гастрономічно-поетичний вечір «Одеське вино і одеська поезія».

 

Всеукраїнський фестиваль творчості «Мистецькі барви — summer time»

Коли: 06 - 11 серпня 2016
Де: Запорізька область


Літо, сонце, свіже повітря, гарний настрій і море творчості та позитивних емоцій.  Вам гостинно відкриє двері літній дитячий табір «Салют», що знаходиться на першій лінії моря в смт. Кирилівка. Фестиваль творчості «Мистецькі барви-summer time» проводиться з метою підтримки і розвитку  творчих здібностей   дітей та молоді у невимушеній атмосфері відпочинку,   розвитку міжрегіональних зв’язків в області дитячої та молодіжної творчості; формування у молоді національної свідомості патріота України..


Ше.fest

Коли: 13–14 серпня 2016
Де: С.Моринці Черкаської області


Ше.fest відбудеться в рідному селі Тараса Шевченка вже втретє. В межах фестивалю діє літературна галявина.
13 серпня організатори проведуть день жінок Шевченка, а наступного дня – день друзів Шевченка.
На галявині лектори і читці межують з музикантами. Будуть присутні шевченкознавці, які відкриватимуть різні боки з життя Шевченка в новому осучасненому образі.
Організатори також розповіли, що в цьогорічній програмі буде поетичний батл. Він виглядатиме як ринг з гонгом. Умови прості – читаєте свою поезію по хвилині. Серед 2 учасників оплесками обирають того, хто йде в наступний тур. І так до переможця. Реєстрація для учасників батлу буде на сайті фестивалю.


 Фестиваль ЗАХІД 2016

Коли: 19 - 21 серпня 2016
Де: Львівська обл.

ЗАХІД - фестиваль, що об'єднує. Він проводиться з 2009 року на Львівщині. У цьому році подія збере найкращі українські, білоруські, молдовські, австрійські, американські гурти. Проте незмінною залишається основна програма та ідея підтримки українського мистецтва та культури. Просторі поля всіяні травами, прохолода лісу, освіжаюча вода озер, життєдайне сонце – все навколо сприяє позитивному настрою. І посеред цього – сцени, з яких лунає музика. Фестиваль об'єднує особистостей, які люблять свою творчу справу! І це ще не все! Відпочинку сприяє польова кухня, виставки рукоділля, літературні читання, майстер-класи з різних ремесел та ваші однодумці, які теж насолоджуються дружнім фестивальним настроєм.

ЗАХІД – найкраща традиція фестивального літа. Цьогорічний ЗАХІД змусить тисячі сердець битися разом. Добираючись з усієї України автостопом, автобусами та машинами, серця у пошуках вільного духу зустрінуться тут, на території свободи, щоб розділити музичне щастя та дружбу. Без масок буденного життя, забувши про роботу та статуси – сюди варто приїхати, щоб відчути себе вільним і бути поруч із справжніми людьми.

Ольга Козаченко,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА.

1 коментар: