понеділок, 15 вересня 2014 р.

Відзначай правильно День міста у складні часи

Традиційно у першу суботу вересня вінничани святкують День міста. Тому у 2014 році 6-го вересня Вінниця відзначила свій День народження. У зв’язку з подіями на південно-східних кордонах країни власне святкування Дня міста було відкладено. Натомість мерія вирішила на піднімати вінничанам патріотичний і бойовий дух культурою та благодійністю. Замість традиційних народних гулянь відбулась низка благодійних акцій на підтримку наших військових, які перебувають у зоні АТО, та вимушеним переселенцям. 


Цей День завжди був особливим для нашого міста, вінничан та гостей Вінниці. Саме з цієї нагоди до нашого міста завітала киянка, журналістка, голова ГО "Чисте перо", головний редактор Good News on Ukraine Жанна Кобилінська. "Місто, де є свої Париж, Корея, Дубаї, Швейцарські трамваї, Варшавські магазини", - так Жанна описує Вінницю.

Першим пунктом культурного знайомства з Вінницею стала бібліотека-філія №8 Вінницької міської централізованої бібліотечної системи, яка знаходиться в центрі мальовничого Замостя. В рамках проекту "Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки" завідуюча бібліотекою Світлана Борисівна Поплавська гостинно зустріла гостю з Києва та провела екскурс в культурне життя мікрорайону "Замостя". Найбільше увагу Жанни привернув міні-музей “Історії книги” і пропонує історичні прогулянки відстанню в 6000 років.


Вдень на майдані Незалежності відбувся соціальний проект «З Вірою у Захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!», до якого долучились вінницькі бібліотекарі та наша гостя з Києва. Було проведено різноманітні майстер-класи – з Петриківського розпису, квілінгу, торцювання, виговлення патріотичних хенд-мейд прикрас, ляльок-мотанок, паперових квітів тощо. 

Майстер-клас з Петриківського розпису

Була організована благодійна екскурсія містом на ретро-трамвайчику. Виручені кошти за квитки на ретро-трамваї також будуть направлені на допомогу військовим.

Вінницький ретро-трамвайчик для екскурсії містом


А найголовніше, що в результаті проведених святкових заходів на потреби української армії було зібрано понад 60 000 грн.

Ось так Вінниця відзначила свій День народження і підтримала бійців на східному фронті. А бібліотечний координатор м.Вінниця у проекті "Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки" провела екскурсію для небібліотечного гостя з Києва.
Миру нам!


Людмила Мороз,
координатор м.Вінниця у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»


Немає коментарів:

Дописати коментар