четвер, 25 вересня 2014 р.

Швидкісні пригоди у Івано-Франківській області

Чи то життя має бути настільки швидким, чи то саме у Івано-Франківську так склалось, але всі події ІІ Літньої школи молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації пролетіли, як мені здається, набагато швидше, ніж за 4 дні. Адже чи можливо відчути життя у бібліотеці за годину, або ж чи реально піднятись на Говерлу за годину п’ятдесят, що скажете? ;)


А я тим часом поділюсь своїми враженнями від Обласної універсальної науковоі бібліотеки ім. Івана Франка, бо там є на що звернути увагу:

  • по-перше, це простір бібліотеки, хоч зовні вона і не виглядає надто великою, але всередині є де розвернутись;
  • по-друге, це дитячий відділ – він запам’ятався найбільше своїми нестандартними виставками та цікавими вказівниками;

  • по-третє, це бібліотекарі, які готові працювати на зміну позитивного іміджу бібліотеки;
  • по-четверте, простір у бібліотеці можна змінювати і урізноманітнювати;
  • по-п’яте, за життям бібліотеки можна вільно слідкувати, адже сайт завжди поповнюється новою інформацією;
  • і нарешті, цю бібліотеку не можна не знати, бо там працюють фіналісти проекту «Сучасний бібліотекар-2» та організатор Літньої та Зимової шкіл молодих бібліотекарів УБА. 

Інші бібліотеки міста нам не довелось відвідати, але думається мені, що ми ще почуємо про них. ;)

Бібліотека у Івано-Франківську стала не єдиним місцем, де можна взяти цікаву літературу, бо ж недарма школярі прихопили з собою у валізу кілька книжок. Тепер у Буковелі в холі готелю «Патковський» діє стаціонарна полиця буккросингу Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації «Книга в тренді». І - перевірено школярами - книжки там дійсно потрібні! Бо з розкладених ввечері красивесенько книжок, вдень залишилось лише дві. Реклама на ресепшині діє гарно. ;)


А тепер уявіть, що Ви у хмарці. Уявили? Відчуйте, як вона пливе поряд з Вами, доторкніться до неї. А тепер спробуйте осягнути, як воно бути на висоті 2061 м над рівнем моря. Осягнули? Якщо вдалося пройти ці кроки, то я з радістю вітаю Вас - Ви на Говерлі! Це найвища точка Українських Карпат! І Ви не повірите, але 21 серпня 2014 року її підкорили 19 молодих бібліотекарів і 4 тренери.


Шлях довжиною у кілька кілометрів вгору, синій маршрут, який відкриває перед Вами вершину тричі, аби було цікавіше досягати мети. А мета, щоб піднялась уся команда ІІ Літньої школи молодих бібліотекарів, адже саме там, у хмарах, ти розумієш, що лідерство – це твоє, що справжній відпочинок – тут і зараз, і що ті люди, з якими ти підіймаєшся, нададуть тобі підтримку, коли вона буде найбільш важливою для тебе - так створюється команда! :)


А з гір ми повернемось до Івано-Франківська – міста, яке пишається ковальськими виробами своїх майстрів – це те, що запам’яталось мені найбільше, тому я пропоную Вам добірку тих виробів, які встигли потрапити в об’єктив мого фотоапарату.


Окрім того, у місті є чудова гірська річка, яка фактично зіб’є Вас з ніг, коли Ви намагатиметесь у ній скупатись.

І ще однією цікавинкою став магазинчик ручних виробів десь у центрі міста, біля якого можна витратити кілька годин, аби просто порозглядати те, що було зроблено з любов’ю.


Можливо хтось скаже, що не можна відчути Івано-Франківщину за 4 дні, але якщо Ви дочитали мої враження до цього моменту, то мені вдалось Вас зачепити і Ви потрапли у вир подій ІІ Літньої школи молодих бібліотекарів.



З найкращими враженнями і бажанням повернутись до Франківська,
випускниця ІІ Літньої школи молодих бібліотекарів УБА,

Ганна Дворна,
бібліотекар методико-бібліографічного відділу
Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва

Немає коментарів:

Дописати коментар