пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Що відвідати в травні-червні 2015 року в Україні

Нарешті, теплі сонячні дні  у містах та селах України кличуть нас на фестивалі, концерти та шоу-програми. Музика, співи, книжки, танці, смачна їжу... Отже, в хронологічному порядку культурні заходи України. Обираємо собі до смаку!


Такі-Да Фест (Дні Одеси в Києві)

Коли: 16-17 травня 2015 року
Де: Київ, Гідропарк, розважальний комплекс Olmeca Plage


Мешканцям та гостям Києва випаде унікальна можливість пройнятись колоритом Одеси, захопитися багатогранністю хисту її мешканців та зрозуміти за що її називають «Перлина біля моря». Організатори стверджують, що зустрічати буде жива скульптура Дюка, пригощатимуть смачною їжею, відчути близькість моря, придбати картини Ізі Пікасо та Мойші Рембрандта, тощо.
Докладніше на http://takidafest.com/.

Фестиваль «Велопарк»

Коли: 16-17 травня 2015 року
Де: Львів, Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького


Велопарк об´єднає велику кількість видів велосипедного руху з кращими традиціями музикального фестивалю. Фестиваль покликаний об’єднати всіх небайдужих до велоспорту – спортсменів, любителів активного способу життя, глядачів та вболівальників. Крім того, фестиваль збере ще й музикантів та кулінарів. В рамках ВЕЛОПАРКУ пройде другий фестиваль вуличної їжі «Парк-пікнік».
Докладніше на сайті Львівськох асоціації велосипедистів тут.


ХVІІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії»

Коли: 23-30 травня 2015 року
Де: Херсон

«Мельпомена Таврії» - це мистецькі зустрічі, піднесені емоції, творчий запал, продуктивне спілкування, філософські роздуми, це справжнє театральне свято для мешканців Херсону та його гостей. В цьому році на фестиваль завітають театри з Угорщини, Португалії, Грузії та різних міст України.
Докладніше на: http://teatrkulisha.org/view_news.php?id=23
 


Фестиваль «Срібний Татош»

Коли: 23-24 травня 2015 року
Де: Замок Сент-Міколш, смт. Чинадієво, Закарпатська обл.

Срібний Татош - фестиваль середньовічної культури на цей раз покличе своїх шанувальників до околиць Мукачева. Срібний Татош – це закарпатський пегас. Він символізує всі чесноти справжнього лицаря: честь, вірність, шляхетність, мужність і доброту. Ця міфічна істота закликає і вас приєднатися до казкового світу середньовічних легенд. На вас чекають: лицарські турніри, майстер-класи, музична програма, різноманітні екскурсії, стрільба з лука та арбалета, лучний турнір, середньовічне регбі та багато іншого.

III Львівський медіафорум (Media Forum)

Коли: 28-30 травня 2015 року
Де: Львів, Стадіон «Арена Львів» (вул. Стрійская, 199)

Львівський медіафорум – найбільша медіа-подія в Україні. Щороку у Львові форум збирає найкращих журналістів, медіа-менеджерів, блогерів, експертів та студентів, аби поділитися досвідом та перейняти передові практики. Цьогоріч, організатори очікують на понад 600 учасників.
Докладніше на: http://lvivmediaforum.com/


Книга-фест 2015
Коли: 28-29 травня 2015 року
Де: Ужгород, Закарпатська обл.

Свята книги за участю місцевих видавництв та гостей з інших міст України вже мають свою історію і традиції. Програму дводенного заходу читайте тут.

Міжнародний фестиваль саморозвитку та творчості «Казкове місто»

Коли: 29 травня – 1 червня 2015 року
Де: Київ, Гідропарк

«Казкове місто» є синтезом конференції та традиційного фестивалю, розвиваючих програм і культурно-масових заходів. Розвиваюча програма представлена ​​у вигляді практичних майстер-класів та тренінгів, що проводяться відомими майстрами. Фестиваль є унікальною можливістю для людей, незалежно від віку, досвіду і підготовки знайти себе у творчості, спілкуванні, здоровому та позитивному способі життя. «Казкове місто» - це об'єднання фізичного, соціального і духовного розвитку людини.
Докладніше на: www.raduga-club.org


REGGAE FESTIVAL 2015 UKRAINE

Коли: 5-7 червня 2015 року
Де: Харків, озеро Безлюдівка

REGGAE FESTIVAL 2015 UKRAINE - це виступ музичних та танцювальних колективів з України, Росії, Європи ін. DJ, барабанні джеми, фаєр фест, екстрім-зони, тощо. Ви зможете побачити як давно відомих вам виконавців, так і познайомитися з новими музичними групами. Сонячна музика, розважальна програма, танці, сонце, і вода, нові знайомства не залишать вас байдужими.


Фестиваль Країна мрій

Коли: 20 червня 2015 року
Де: Київ, Музей у Пирогові
"Країна Мрій" – найкрупніший етничний фестиваль в Україні, добре відомий в Європі та світі. Це творчий мікс світових культур в межах унікального, креативного простору. Керівником та ідейним наставником є музикант та суспільний діяч Олег Скрипка.
Докладніше на: http://www.krainamriy.com/
 

VIII Міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло 2015. Вогонь»

Коли: 25 - 28 червня 2015 року
Де: Київська область, м. Ржищі

Трипільське коло – це фестивальна толока, численні майстер-класи, кінопокази, квести, семінари, різноманітні етно-шоу. Фестиваль має на меті - пробудити живий інтерес до історичної та духовної спадщини Трипільської культури, запропонувати альтернативні способи організації відпочинку сім`ї та молоді, відродити етнічні традиції, інтегрувати їх з елементами сучасних досягнень в галузі освіти, культури, мистецтва, науки, виробництва, менеджменту та інших життєво важливих сфер суспільного життя.
Докладніше на http://www.tkfest.com/


Фестиваль інновацій та творчості «Make It Show»

Коли: 27-28 червня 2015 року
Де: Київ, Арт-завод «Платформа»

Фестиваль MakeIt Show стане майданчиком, яка познайомить і об'єднає всіх, хто сьогодні створює майбутнє. Фестиваль допомагає усвідомити на якому етапі технологічного і творчого розвитку ми зараз знаходимося. Виставка і відкриті майстерні зберуть найпрогресивніших представників суспільства та бізнесу. Ми пропонуємо на два дні зануритися з головою і відкрити для себе можливості нових технологій і винаходів. Ми зберемо все найцікавіше, що сьогодні є у світі! 
Докладніше на: http://makeitshow.com.ua/ru.

ІІІ Міжнародний весільний етнофестиваль «DREVO FEST»

Коли: 27-28 червня 2015 року
Де: Київ, острів Труханів
«DREVO FEST» - це культурно-соціальний проект, який має на меті відродження забутих народних традицій та обрядів, етнічних особливостей і духовної культури різних народів, залучення зростаючого покоління до традиційної культури, підвищення у аудиторії поваги до інституту сім'ї.
Докладніше на http://drevofest.com.ua/


VІІІ щорічний етнофестиваль «Трипільські зорі»

Коли: 27-28 червня 2015 року
Де: Черкаси
Фестиваль «Трипільські зорі» дозволить його відвідувачам дізнатися більше про народні ремесла та послухати якісну українську музику. У програмі майстер-класи з: гончарства, вишивки, танців народів світу, грі на сопілці, виготовленні ляльок-мотанок, витинанок, лозоплетіння, виготовлення оберегів, малювання по склу, пін-холу, валяння з вовни і грі на етно-перкусії. Цього року захід проходе під гаслом «Єдина країна» і має на меті – збір коштів для учасників АТО.
Докланіше на http://tzori-fest.org.ua/Golovna-storinka/fest2015.html


V обласний фестиваль молодіжного читання та права «Відкрий свою книгу»

Коли: 11 червня 2015 року
Де: Херсонська область, м. Скадовськ
Це свято читання і книги, яке кожного року мандрує різними районами Херсонської області. Молодь має нагоду поспілкуватися з відомими майстрами слова Херсонщини, позмагатися на молодіжних територіях, взятии участь у флешмобі та краєзнавчому квесті. А бібліотекарі будуть обмінюватися інноваційними ідеями щодо популяризації читання та правових знань у молодіжному середовищі. І все це відбуватиметься під теплим сонцем Скадовська, на березі Чорного моря!

Використані ресурси:

З вами вибирала що відвідати
Козаченко Ольга,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова

Немає коментарів:

Дописати коментар