понеділок, 29 лютого 2016 р.

Україна – весняна та фестивальна



В Україні – весна. Годі відсиджуватися вдома! Гайда – на фестивалі!




Свято шоколаду у Львові
4-6 березня 2016
Львів, Палац мистецтв
Ціна квитків: 30 грн.
Х нацональоне Свято шоколаду присвячене Міжнародному жіночому дню. Найсолодше свято країни пропонує – ярмарок-презентацію шоколадних витворів, майстер-класи від професійних шоколатьє, стати свідком створення шоколадних скульптур з величезних глиб шоколаду, тощо.

Масляна
12-13 березня 2016
С.Копачів, Обухівський район, Київська область, «Парк Київська Русь»
Ціна квитка – 195 грн, для пенсіонерів і студентів – 95 грн, для дітей шкільного віку – 60 грн, дошкільнята – безкоштовно.
Масляна в «Парку Київська Русь» - це по-справжньому веселе святкування в оточенні унікальної архітектури і з заглибленням в атмосферу живого Середньовіччя.
Гостей Древнього Києва чекають захоплюючі виступи Княжої дружини: кінні та піші бої, демонстрація володіння всіма видами середньовічної зброї, а також трюки на конях.
З розваг для дітей і дорослих: традиційний масляничний стовп з призами, перетягування каната, давньослов'янські гри, дружні і веселі хороводи. За перемоги в інтерактивах та конкурсах гості Древнього Києва отримають частування і безліч сюрпризів.

Третій Міжнародний фестиваль історичного кіно
8-10 квітня 2016
м. Київ, вул. Госпітальна, 24а, Київська фортеця
Як повідомляють організатори фестивалю, його цілями є:
• знайомство українців з кращими зразками вітчизняного та зарубіжного історичного кіно
• знайомство українських глядачів з історією різних країн світу
• знайомство іноземних кінематографістів і глядачів з історією України
• обмін досвідом між кінематографістами з різних країн

Одеський туристичний фестиваль
12-16 квітня 2016
М.Одеса
Це масштабна міська подія, присвячена всім видам туризма.
В програмі: презентація нових туристичних напрямів та екскурсійних маршрутів, розважальні програми для дітей, туристичні квести, ігри, майстер-класи, тощо.

Міжнародний фестиваль інтерактивних розваг – WEGAME
16-17 квітня 2016
М.Київ, НСК «Олімпійський»
Фестиваль WEGAME - перший в Україні захід, що охоплює всі грані світу інтерактивних розваг. Подія включає в себе грандіозну виставку електронних розваг, міжнародний турнір з кількох кіберспортивнb[ дисциплін і конкурс професійних косплеєрів. Тут можна буде пограти в новітні комп'ютерні та відеоігри. Крім того, гості фестивалю зможуть побачити дефіле косплеєрів і випробувати в дії системи віртуальної реальності, які надійдуть у продаж в 2016 році.


Всеукраїнський фестиваль писанки
25-30 квітня 2016
М.Київ, Національний заповідник «Софія Київська»
Захід покликаний підтримати і популяризувати українські народні традиції, сприяти розвитку народного мистецтва, вивчення культури та історії українського народу на прикладі феномену писанок.
У цьому році на Софійській площі збираються представити рекордну кількість писанок - 374 штуки.
Всі вони будуть розписані українськими художниками в традиційному, або в авторському стилі. Також на площі перед входом до Софії буде представлено 40 тис. маленьких писанок.


Фестиваль кави «Кам`янецька турка»
1-3 травня 2016
М.Кам´янець-Подільський, Польський ринок
Фестиваль кави "Кам'янецька турка" покликаний нагадати, що кавовий напій на українській землі вперше з'явився в Кам'янці-Подільському. Саме тут, під час османського панування, в 1672 році була відкрита перша кав'ярня.
Фестивальні заходи проходять на центральній площі Старого міста - Польському ринку.
Тут розміщується стилізоване кавове містечко, в якому протягом трьох днів проходить кавовий ярмарок з різноманітними смаколиками, майстер-класи створення картин для інтер'єрів з кавових зерен, кавовий спринт (забіг офіціантів з кавою) і велопробіг, ворожіння на кавовій гущі, конкурси тощо.


Форпост
7-9 травня 2016
М.Кам´янець-Подільський
Масштабний фестиваль середньовічної культури "Форпост" в четвертий раз пройде в Кам'янці-Подільському на початку травня 2016 року.
Фестиваль пройде на території Старої фортеці - одного з найвидатніших фортифікаційних споруд України. Учасники фестиваля, клуби військово-історичної реконструкції, будуть жити у відтвореному середньовічному поселенні XIV-XV ст.


Мистецький фестиваль "Ї" 
8-10 травня 2016
м. Тернопіль, Тернопільський академічний обласний український драматичний театр імені Т. Г. Шевченка
Вартість квитка на 3 дні - 200 грн.
Міжнародна мистецька подія, яка відбувається протягом трьох днів у чудовому та комфортному місті Тернопіль на Заході України.
"Мистецький фестиваль "Ї" - це поєднання літератури, музики, живопису, фото, кіно та інших видів мистецтва. Участь відомих письменників, музикантів та музичних гуртів, композиторів, художників, фотографів, кінорежисерів, акторів та перформерів подарують Вам приємну атмосферу та незабутні емоції.
Метою фестивалю є налагодження комунікації читача-слухача-глядача з автором, як українським, так і закордонним.
Програму дивитися тут

Міжнародний фестиваль «Парад культур»
29 травня 2016
М.Київ
Міжнародний фестиваль "Парад Культур" - масштабна і барвиста подія в культурному житті України. Мета заходу - зміцнення миру і довіри між людьми різних національностей, сприяння культурному обміну між країнами, пізнання традицій, етнічних та сучасних особливостей народів світу.
Під час "Параду Культур" очікуються фестивалі культур різних країн, чемпіонат України з середньовічного бою, кінне і вогняне шоу, концерти.
Головне дійство фестивалю "Парад Культур" - це хода делегацій 40 країн в національних костюмах, що представляють свою культуру.

З повагою,
Ольга Козаченко,
провідний методист науково-методичного відділу 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА.

Немає коментарів:

Дописати коментар