четвер, 24 липня 2014 р.

П'ять причин завітати до нас або що цікаво в ОУНБ ім.Д.І.Чижевського?

Відвідуючи Кіровоградщину, ми запрошуємо Вас не тільки помилуватися традиційними пам’ятниками, поспілкуватися з чудовими та щирими жителями, насолодитися красою природи, а й пройнятися духом історії, ознайомитись з культурною спадщиною (важливими історичними подіями, відомими персоналіями, культурними подіями тощо), адже душа кожного міста - бібліотека.


Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І. Чижевського одна з найстаріших в області. Всякий хто сюди потрапляє, з перших кроків відчуває дивну атмосферу спокою, краси та мудрості. Книга – джерело інформації, яке несе на своїх хвилях знання, мудрість, досвід, творчість, мрії тих, хто жив до нас, жив для нас, для нашого майбутнього. Скарбницею цих досягнень людства вважається саме бібліотека. Тому пропонуємо Вашій увазі 5 причин завітати до нас або що цікаво в ОУНБ ім.Д.І.Чижевського?

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І. Чижевського
№ 1
Колекція Ільїна
У 1994 році фонди бібліотеки поповнились знаменитою колекцією О.Б.Ільїна. Це рукописи давньо-слав'янською мовою XV - XX ст. теологічного та світського змісту; стародруки, серед яких видання І.Федорова, П.Мстиславця, видання Києво-Печерської друкарні з численними рукописними маргіналіями .

Книжкова частина колекції О.Б.Ільїна

№ 2
Майстер-класи від народних майстринь
Кіровоградська земля завжди славилась своїми майстринями. Ці чарівні жіночки з великим задоволенням демонструють свої відшліфовані багаторічною практикою вміння із радістю передають свої знання широкому загалу. Їх неповторні вироби надихають і чарують водночас. Найрізноманітніші техніки – і мережка, і вишивка гладдю або ж хрестиком; у традиційних барвах червоних та чорних, або ж білим по білому – від такого розмаїття просто перехоплює подих.

Секрети печворку чи техніки «осібама» розкриваються просто на ваших очах так, що виникає одне бажання й самому швидше взятися до роботи.

Тож для всіх бажаючих в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського наші українські майстрині постійно проводять свої майстер-класи. Запрошуємо приєнаднатися до нашої великої родини.

Презентація персональної виставки „Клаптикові дива” члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, народної майстрині Людмили Іванівни Кривенко.

№ 3
Творчі фотовиставки та презентації книг
Традиційним стало відкриття фотовиставок та презентацій книг саме у нас, адже бібліотека - храм краси та духовна святиня. Так склалось, що одні люди шукають багатство, інші тілесну красу, треті- шляхетність, і тільки дехто шукає розум та добре лагідне серце, чисту і відкриту душу.Тобто тільки така людина спроможна побачити красу у портреті сумної дівчинки чи невідомого перехожого.

Бібліотека є саме тим центром спілкування , в якому творча уява і фантазія збагачує внутрішній світ, надаючи можливість сприймати красу у свіх її проявах. Кожна людина сама будує свій світ, ми пропонуємо будувати світ прекрасного разом з нами. Відвідуйте фотовиставки наших фотохудожників, читайте книги і життя стане кращим і цікавішим.

Фотовиставка «Рига — 2014» харківського фотографа Володимира Оглобліна
№ 4
Вільний доступу до Інтернету
Ще один бонус яким може скористатися наш турист це безкоштовний Wi-Fi для знаходження або збереження потрібної йому інформації. Адже як казав Натан Ротшильд «Хто володіє інформацією – той володіє світом». А використання скайп-технологій дозволить поспілкуватися з рідними під час туристичних подорожей та поділитися своїми враженнями.

Акція «Skype Народу», присвячена Дню Великої Перемоги

№ 5 
Свята у бібліотеці 
Український народ дуже творчий, співочий і талановитий. Це мабуть знають всі. А бібліотека стала тим центром дозвілля та духовності, яка надихає на відпочинок. Нічні театралізовані екскурсії, творчі та тематичні вечори, художні перформанси, виставки-інсталяції та багато цікавого та корисного ви можете отримати в бібліотеці. Ви коли-небудь танцювали вальс в холі бібліотеки? Або слухали опівночі концерт флейти і гітари? Пили каву і відпочивали з книгою на дивані? Бачили одночасно весь цвіт зірок російської естради? Ні! То негайно вирушайте до нас.

Урок вальсу в холі бібліотеки

Що може бути цікавішим, ніж провести своє дозвілля у колі друзів. Кожного дня на людину чекає щось нове прекрасне та незнане. А на скільки це все сприймається залежить тільки від неї самої, тому що духовність безмежна і вічна. 

Чекаємо на Вас вже сьогодні!!! 


Позняков Олександр,
координатор м.Кіровоград у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»
член МС УБА

1 коментар: