пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Психологічний туризм – задоволення від процесу та ефективний відпочинок

Місто, швидкість, стреси, навантаження – все це руйнує психічний та фізичний стан людського організму. Вихідні не дають повною мірою розслабитися, розвантажитися, перейти до спокійного та врівноваженого стану. На допомогу прийде відпустка. Але щоб відпустка принесла максимальну користь, треба її правильно провести. 

На допомогу прийде психологічний туризм, який надасть дієве допомогу кожному відпочиваючому.


Що це?

Наразі психологічний туризм (або псі-туризм) являє собою спеціально розроблену технологію для відновлення і підтримки психічного здоров'я людини в сучасних умовах. Для того щоб звільниться від стресового стану, необхідно перезавантажиться, змінити обстановку, повністю розслабитися, набратися нових емоцій і поставити своє життя на нові рейки. Поєднання цікавого відпочинку з придбанням нових корисних психологічних навичок і умінь, якраз буде тим, чим є психологічний туризм.


Види псі-туризму:

– екотуризм дозволяє зануритися в природний світ, пізнати навколишнє середовище, насолодитися її пейзажами і стати її частиною: проживання в наметах в екологічно чистих умовах;


– культурний відпочинок передбачає відвідування історичних пам’яток з метою збагачення свого внутрішнього світу;


– спортивна і екстремальна форми спрямовані на розвиток у собі нових якостей – впевненості, рішучості, сили духу, а також на боротьбу зі своїми страхами і комплексами – скелелазіння, подорож в гори, рафтинг;


– рекреаційний вид створений для максимального розслаблення, що виключає важкі фізичні навантаження, тривалі прогулянки та походи – відпочинок на курорті, поєднаний з проведенням тренінгів.


На сьогоднішній день безліч туристичних агентств готові надати свої послуги у сфері психологічного туризму. Вони мають чітко розроблені програми, в яких описується план відпочинку і комплекс заходів.

В комплекс психологічного туризму входять відпочинок, навчання, психологічні розвантаження, розкриття свого внутрішнього потенціалу і розвитку.

За досить короткий термін людина зможе добре відпочити, а також навчиться прийомів медитації, комунікабельності, енергетичного диханню і багато чому іншому.


Після правильно підібраного курсу, людина відчуває приплив сил і енергії. Повністю оновлюється як духовно, так і емоційно та фізично.

Відпочивайте, зростайте, змінюйтесь!

Козаченко Ольга,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА

Немає коментарів:

Дописати коментар