понеділок, 14 липня 2014 р.

Подорожі омолоджуть і роблять привабливішими: причини, чому варто подорожувати

Багато людей любить подорожувати. Бо хто ж відмовиться від нових вражень, емоцій, знань. А ще мандрівка є чудовим способом відпочити від роботи, турбот та щоденних побутових проблем. Подорожі покращують Ваше життя, і це факт! Представляємо причини, чому варто подорожувати.


1. Подорожі мають омолоджуючий ефект

Девід Іглман (David Eagleman), що займається дослідженнями сприйняття часу в Бейлорском медичному коледжі в Х'юстоні, США, стверджує, що подорожі омолоджують. Девід Іглман пояснив, що відчуття часу у дорослих більш «стиснуте», ніж у дітей. Саме поїдки до нових місць - причому, чим екзотичніше, тим краще – повертає Вас у той час дитинства, коли Ви пізнаєте світ.


2. Подорожі роблять Вас освідченішими, креативними

Мандрівки розширюють Ваш кругозір та допомагають розвинути творчі здібності. Це пов’язано з тим, що планування поїздки, моделювання певних ситуацій, які можуть виникнути у в незнайомій обстановці, сприяють розвитку креативності. Вільям Меддакс, Maddux (William Maddux), американський соціальний психолог, стверджує, що творчі здібності можуть розвинутись не у всіх туристів. Це пов’язано із ступенем занурення в поїздку. Звичайно, навряд у тих, хто свою поїздку проводить за переглядом телевізору, розвинуться креативні здібності.


3. Подорожі підвищують працездатність

Стреси, перевтома знижують працездатність, а хороший відпочинок допомагає відновити сили та підвищити працездатність. Є таке поняття в США, як відпустка себетикл, тобто оплачувана, а іноді неоплачувана відпустка тривалістю до 11 місяців, яка надається один раз на 7–10 років. Її використовують як захід стимулювання висококваліфікованих працівників, наприклад, вищих менеджерів (для повного відпочинку і розрядки), а також науково-педагогічних працівників (для додаткових досліджень, поїздок до інших держав й обмірковування нових ідей). Як приклад, відомий дизайнер Стефан Загмайстер кожні сім років йде у річній «творчу відпустку», для того, щоб під час відпочинку виробити нові ідеї (відео).


4. Подорожі роблять Вас привабливішими

Ви повертаєтесь з поїздки сповнені цікавими історіями. Відповідно до одного дослідження ItsJustLunch.com, кращою темою першого побачення, після хобі, є подорожі. В будь якому випадку, омолоджені відновлені з творчим натхненням та захопливими історіями Ви обов'язково будете чудово виглядати.


І не важливо, Ви відпочивали в далекій екзотичній країні або відвідали сусіднє місто – головне, з позитивним настроєм сприймати нову місцевість, пробудити в собі в собі цікавість і наповнювати себе новими враженнями і світлими емоціями. Координатори проекту “Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки” із задоволенням допоможуть віднайти цікавинки свого міста, підкажуть яскраві бібліотеки. 

Подорожуйте з користю та насолодою!



Вікторія Польова,
координатор м.Київ у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»

за матеріалами Lonely planet blog



3 коментарі:

  1. А коли буде подорож до Гомеля. Чекаю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хм.. Цікава ідея. Зробити крок за кордон. Але потрібен ентузіаст звідти.

      Видалити
    2. Мене не полишає думка відвідати Гомель цього року. Сподіваюсь, ми зможемо організувати таку поїздку.

      Видалити