пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Історія та культура Києва від Середньовіччя до сьогодення: Історія київських бібліотек

У рамках проекту Молодіжної секції УБА “Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки“ з нагоди проведення щорічної конференції УБА «Бібліотек@ – територія єдності» 28 листопада для учасників конференції було влаштовано пішохідну прогулянку містом Києвом. 

Це був міні-екскурс у історію старого Києва з наочним представленням культурних цінностей середньовічного міста, які утворюють його атмосферу й до сьогодні. Екскурсія супроводжувалася незначними сніговими явищами, що спонукало туристів енергічніше рухатися своїм марштутом, та не завадила зібрати групу у майже 20 осіб під керівництвом умілого екскурсовода Олександри Уралової. Інформація про захід анонсувалась у мережі Facebook та на власне самій конференції УБА.

Навіть для тих, хто не надто полюбляє історичні дати і важко орієнтується в хронології подій нашої історії, було зовсім не важко відчути весь той драйв, який хотіла передати екскурсовод, той захват, коли хочеться поділитися історією свого міста з тими, хто тільки першого разу завітав до столиці, або з тими, хто у буденності життя хочуть ще більше почути про свою маленьку батьківщину.

Група з екскурсоводом Олександрою у парку ім.Тараса Шевченка

Тож, серед слухачів можна було розгледіти бібліотекарів з Миколаївщини, Вінниччини, Львівщини, Івано-Франківщини та інших регіонів неньки України і навіть самого Києва. Так, як основна частина учасників – бібліотекарі, увагу акцентували також на історичній долі бібліотек Києва. Олександра розповіла про Київську центральну наукову бібліотеку Академії Наук, Національну медичну бібліотеку України, Національну бібліотеку України імені В. І. Вернадського та Наукову бібліотеку ім. М.Максимовича.


В будь-якій екскурсії завжди цікаво почути якісь маленькі історичні тонкощі, які вплинули на долю бібліотеки і змусили її пройти саме такий шлях.

Подорож була насичена емоціями, цікавими фактами, передзимовим настроєм і чудовою атмосферою міста, яку нам допомогла відчути Олександра Уралова, дякуємо!



Марія Сахарова, 
заступник голови Молодіжної секції УБА,
координатор м.Вінниця у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»

Немає коментарів:

Дописати коментар