вівторок, 16 грудня 2014 р.

Новий проект Української бібліотечної асоціації з бібліотечного туризму

Маємо хорошу новину - УБА оголошено переможцем конкурсу проектів Європейської культурної фундації (European Cultural Foundation/ECF)!

Цього року Фундація надала фінансову підтримку 25 непересічним ідеям у галузі культури з усієї Європи у рамках грантової програми досліджень та розвитку. 23-25 жовтня 2014 р. УБА представила концепцію проекту «Бібліотечний туризм у Києві» на міжнародному Таборі ідей у м. Марсель, Франція, і отримала запрошення оформити повну заявку на підтримку проекту.

Міжнародний Табір ідей Idea Camp, Марсель, Франція, 2014 р.
Із 50 заявок, поданих на конкурс, було відібрано 25 переможців, в тому числі і нас. Отже, у 2015 р. УБА виконуватиме проект, спрямований на розвиток оригінальних екскурсійних турів Києвом. Робоча група з виконання проекту працюватиме на базі Державної бібліотеки України для юнацтва, створюючи контент як для пішохідних, так і віртуальних екскурсій.

Проектом передбачається створення контенту екскурсій українською та англійською мовами як для українців, так і для іноземних гостей столиці, підготовка гідів-екскурсоводів та використання сучасної бібліотеки як «третього простору», де працює ініціативна група фахівців та впроваджує проект у життя, застосовуючи наявні бібліотечні ресурси.

Слідкуйте за інформаційними оголошеннями стосовно нового проекту на веб-порталі та в соціальних мережах УБА, долучайтеся до роботи і до зустрічі на нових цікавих екскурсіях!

Передбачається, що виконання проекту в майбутньому не обмежиться Києвом, а охопить й інші населені пункти, де працюють небайдужі члени УБА, зацікавлені у подальшому розвитку бібліотечного туризму.

Бажаємо успіхів команді проекту у новому році!

Матеріал взято з порталу УБА

Немає коментарів:

Дописати коментар