пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Вихідні – час на мандрівки



Наймолодший мандрівник-любитель в світі норвежець Гуннар Гарфорс відвідав 198 країн світу. Всі подорожі він здійснював у вихідні та в свою оплачувану відпустку. Досвід Гарфорса надихає і змушує задуматися. Кожен з нас може подорожувати і втілювати свої мрії в життя!
 

За його досвідом сформовані 15 порад для мандрівок.

1. Прораховуйте варіанти пересування містом заздалегідь.
Звичайно, ви завжди можете взяти таксі і дістатися майже до будь-якого цікавить вас місця. Але куди цікавіше (і однозначно дешевше) подорожувати на громадському транспорті. Для цього заздалегідь подивіться маршрути і розклад в інтернеті.
 
2. Завжди точно дізнавайтеся поточний обмінний курс.
Дізнайтеся обмінний курс, перш ніж їхати в певну країну, а інакше як ви збираєтеся торгуватися?
 
3. Уникайте джетлагів.
Існує два основних правила для уникнення джетлагів. По-перше, під час перельоту намагайтеся якомога більше спати і ні в якому разі не пити каву. А по-друге, після прильоту в іншу країну постарайтеся не лягати спати до того часу, як стемніє, - так ваш організм швидше прийде в норму.
 

4. Беріть в подорожі готівку і тримайте її в різних місцях.
У подорожі іноді вам доведеться зіткнутися з шахрайством і крадіжкою. Це здається очевидним, проте вельми корисно тримати готівку в різних місцях. Зберігайте більшу частину готівки у внутрішній кишені, а дрібні купюри - в будь-якому іншому. І, само собою, ніколи не діставайте і не демонструйте великі суми в громадських місцях.
 
5. Зберігайте всі потрібні в подорож документи на «хмарі».
Зробіть копії всіх необхідних паперів і завантажте їх в хмарне сховище. Для цього можна використовувати Google Docs або Drop Box. Такий захід убезпечить вас і ваші папери в подорож.
 
6. Використовуйте путівники для того, щоб дізнатися місця, куди точно не слід ходити.
Світ навколо нас як правило, радять туристам оглядати однакові пам'ятки, часто навіть в однаковому порядку. Це робить екскурсії гірше, а ціни на них вище. До того ж ви будете оточені іншими туристами. Якщо це те, що ви шукаєте, - використовуйте путівники за призначенням. Якщо ні, то вивчайте їх для того, щоб зрозуміти, куди йти не варто.
 
7. Дозвольте собі в подорож бути спонтанним.
Найдивовижніші і незвичайні речі ви ніколи не зможете передбачити. Планування вбиває найкращу частину в подорож - несподівані і спонтанні пригоди! Тому просто дозвольте собі спробувати всі дивовижні можливості, які відкриваються перед вами.
 
8. Куштуйте місцеву їжу.
Дегустувати страви національної кухні - один з кращих способів зрозуміти культуру і традиції іншої країни. Не бійтеся пробувати щось нове - навіть черв'яки можуть бути смачними. Так, вам як мінімум буде чим похвалитися перед друзями вдома).
 

9. Намагайтеся рушати в подорож без об'ємного багажу.
Більшість речей вам все одно не стане в нагоді. До того ж це істотно заощадить вам час в аеропорту. Така подорож дає вам відчуття свободи і можливість більше контролювати свою поїздку.
 
10. Подорожуйте на вихідних.
У робочому році приблизно 52 вікенда - це дає вам відмінну можливість з'їздити на пару днів в іншу країну, не беручи при цьому відпустку. Повірте, навіть двох днів може бути достатньо, щоб познайомитися (нехай і побіжно) з культурою іншої країни.
 
11. Ніколи не подавайте виду, що ви налякані і розгублені, - це може залучити непотрібну увагу.
У незнайомому місці нескладно загубитися і навіть заблукати. Якщо ви загубилися, постарайтеся прийняти невимушений вигляд і дійти до найближчої вулиці, магазину або таксі. Люди, які виглядають розгубленими, можуть бути легкою мішенню для злодюжок і шахраїв.
 
12. Зупиняйтеся на ночівлю безкоштовно.
Ви можете переночувати або навіть зупинитися на кілька днів у кого-небудь з місцевих абсолютно безкоштовно завдяки такому інтернет-ресурсу, як Couch Surfing. Все що необхідно - це заповнити анкету на сайті і вибрати цікавий для вас напрямок.
 

13. Кращі туристичні поради у подорожі ви отримаєте від місцевих жителів - не соромтеся питати.
Як правило, кращими провідниками і екскурсоводами є люди, які живуть в місці вашої подорожі (вони-то точно не читають туристичні путівники). Вони також зможуть підказати вам найкращі ресторани і кафе.
 
14. Не бійтеся торгуватися.
У багатьох країнах, особливо в Азії та на Близькому Сході, у товарів на ринках немає фіксованої ціни. Вартість товару є результатом вашого діалогу з продавцем. Тому завжди варто намагатися отримати вподобану вам річ ​​зі знижкою. Однак це правило поширюється тільки на вуличні ринки, ярмарки та розпродажі - не варто вступати в торг в магазинах!
 
15. Не забувайте посміхатися в подорож.
Посмішка - кращий спосіб знайти спільну мову з місцевими, навіть якщо ви не знаєте їх мови.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар