понеділок, 28 березня 2016 р.

Автобусні туристи

Одним з бюджетних способів мандрування між країнами є автобусні переїзди. Ще й своєрідну екскурсію можна отримати, споглядаючи на краєвиди з вікна автобуса. Тому не дивно, що популярними є автобусні тури.


Щоб уникнути дискомфорту під час автобусного переїзду, слід попередньо підготуватись. Продумуйте уважно, що берете з собою в салон. Які речі за розмірами помістяться на поличку над сидінням, а що варто тримати у безпосередній близькості. 

Подушка є хорошим аксесуаром для автобусного туриста, не залежно від того, чи це нічний переїзд, чи денний тривалий маршрут.  Оптимальний варіант – надувна подушка-бублик: зручна у використанні та транспортуванні. Деякі туристи возять з собою просту подушку та плед, створюючи домашню затишну атмосферу. Щодо пледу, то це теж корисна річ. Вночі в автобусі може бути холодно. Або може задувати коло вікна – ось такий бонус для любителів місць біля вікна. Не варто забувати про кондиціонери в автобусах у літній період. Врятує від застуди додаткова пара шкарпеток, тому захопіть і цю річ з собою в салон. Ноги без руху тривалий час починають мерзнути.

Досвідчені мандрівники автобусом радять вдягатись у таку поїздку «капусткою», для регуляції температури тіла.

Змінне взуття надасть відчуття комфорту Вашим ніжкам під час тривалого переїзду, особливо у холодну пору року. Чашка і чай може знадобитись, якщо взяти у стюардеси окропу. Так-так, в міжнародних переїздах буфет, вай-фай і розетки є звичними. А оскільки є розетки, то можна взяти з собою в салон зарядний пристрій та ноутбук або планшет. Якщо немає розетки у автобусі, а дорога має бути довгою, то врятує універсальна мобільна батарея. Або ж хороша книга. У Вас стільки часу у дорозі, то ж подумайте про Ваше дозвілля.

Не забудьте взяти з собою в дорогу воду та їжу. Все, що тривалий час може обійтись без холодильника, не вимагає обережності при транспортуванні, підійде для дороги. Ліки теж краще мати з собою у салоні.


Пощастить, якщо поруч не буде сусіда і можна буде зручно влаштуватись на два сидіння. Не лінуйтесь виходити і розминати ноги на зупинках. Навіть декілька хвилин зміни положення ніг приносить полегшення під час тривалого переїзду. Завжди уточнюйте, скільки хвилин стоїть Ваш автобус на проміжній зупинці, запам’ятайте зовнішній вигляд Вашого автобуса та номер, щоб не загубитись.

Сподіваємось, що ці поради стануть Вам корисними у подорожі. 
Безпечних та приємних мандрівок!


Вікторія Польова,
координатор м.Київ у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»,
заступник голови Молодіжної секції УБА

Немає коментарів:

Дописати коментар