пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Фестивальний дайджест. 2016. Sept.


Промайнуло літо. Прийшла золотава осінь. Невдовзі – бабине літо, павутиння, що літає вулицями міста, золотаві красно-жовті кольорі розфарбують чарівні пейзажі України. Тож їдьте, подорожуйте, пізнавайте свою країну. Фестивалити протягом вересня можна буде різними містами/селами та за різними темами.


Фестиваль вуличного мистецтва «Respublica 2016»


Коли: 1-4 вересня 2016 р.
Де: м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області, вул. Замкова, 1, Кам'янець-Подільська фортеця
Вхід платний.

Фестиваль RESPUBLICA – це фестиваль сучасного вуличного мистецтва. У місті Камянець-Подільський, біля історичної фортеці XIV століття, розташовано 5 сцен, де відбуваються виступи найкращих українських та закордонних виконавців. Найкращі вуличні художники приїжджають аби розмалювати будинки у спальних та депресивних  частинах міста.


 

XXIII Міжнародний Гуцульський фестиваль

Коли: 2-4 вересня 2016 р.
Де: Закарпатська обл., м. Рахів
Вхід вільний.

2-4 вересня 2016 року у місті Рахів Закарпатськї області буде проходити XXIII Міжнародний Гуцульський фестиваль і ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”.
Традиційно фестиваль відбувається у восьми гуцульських районах Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областей, а саме: Путильському, Вижницькому, Яремчанському, Верховинському, Надвірнянському, Коломийському, Косівському і Рахівському.
Рахівщина прийматиме гостей вже вчетверте.
У фестивалі візьмуть участь самодіяльні мистецькі колективи гуцульського регіону, які змагатимуться за першість на семи сценах у декількох жанрах: пісенному, музичному, театральному, хореографічному. Райони представлять для участі колективи, основу репертуару яких складають співанки, коломийки, пісні і танці, драматичні твори, сюжети відеофільмів з життя гуцулів.
Окрім мистецьких колективів кожен район представить виставку народних умільців, щоб показати кращі надбання краю у вишивці, різьбі по дереву та інших жанрах прикладного мистецтва.


Чемпіонат України з парусного спорту серед юнаків і дівчат «Стара Фортеця»

Коли: 7-10 вересня 2016 р.
Де:  вул. Леона Попова, Міський пляж,  м. Білгород-Дністровський, Одеська обл.

Змагання по одному з найбільш видовищних водних видів спорту пройдуть в акваторії Дністровського лиману, а маршрути, за якими пройдуть екіпажі, будуть прокладені в районі середньовічної Акерманської фортеці.
У змаганнях за титул Чемпіона України візьмуть участь понад 260 юнаків і дівчат у віці від 9 до 18 років з усіх областей України, а також представники Молдови та Білорусі. Першість оскаржують в шести класах - «Оптиміст», «Кадет», «Лейзер», «420», «Ultra» і «Techno». Очікується, що за перемогу змагатимуться близько 200 екіпажів.



Chernihiv Jazz Open 2016

Коли: 10-11 вересня 2016 р.
Де: м.Чернігів, центральна площа, Чернігівський обласний музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченко. 
Вхід платний.

Уже всьоме до північної столиці України приїжджають гості, чисельні шанувальники джазової музичної імпровізації, а місто поринає в чарівну атмосферу фестивалю. Chernihiv Jazz Open 2016 – це той випадок, коли, погнавшись за двома зайцями, можна спіймати обох – за один вікенд познайомитися з одним з найдавніших міст України та насолодитися якісним живим звучанням джазових музикантів. Отже, welcome to Chernihiv!



АвіаФестиваль «DNIPRO OPEN SKY» 

 

Коли: 10-11 вересня 2016 р.

Де: м. Дніпро (Дніпропетровськ), аеродром «Кам'янка» (адреса - вул. Березинська, 90, в'їзд з боку смт. Ювілейне).

Вхід платний. 

 

Запрошуємо Вас відвідати унікальну подію - перший в історії Дніпра АвіаФестиваль "DNIPRO OPEN SKY" на аеродромі "Кам'янка", приурочений до ювілейного Дня міста 10 і 11 вересня.

На першому АвіаФестівале на Вас чекають змагання в найпрестижнішому виді спорту "Кубок мера Дніпра з літакового спорту" - 2016. У змаганнях візьмуть участь понад 10-ти типів літаків з усієї України, таких як Extra -330, Gruman, Piper, Cessna TTX, ЯК-52, АН-2, Аеропракт А-22, Auto Gyro і інші.
За європейськими традиціями ми відкриваємо DNIPRO OPEN SKY повітряним фрістайлом та показовими стрибками парашутистів. Також у всіх гостей фестивалю буде унікальна можливість стати не просто глядачами, а й учасниками - понад 600 гостей зможуть зробити авіапрогулку над Дніпром на 2-х і 4-х місцевих літаках!
Знаковою подією фестивалю стане виставка спортивної та цивільної авіатехніки, показові виступи авіа- і автомоделістів.
Гостей фестивалю різного віку чекають зони активного відпочинку (аvia-фотопроект, майстер-класи, виставка і ярмарок hand made, дитяча зона - ігри з аніматорами, конкурси та розваги, ігрова зона - пейнтбол, гонки на ралі-таксі, драйв на баггі, кінні прогулянки, квадрокоптери, гіроборди, батути та ін.) і можливість для всіх бажаючих побачити рідний Дніпро з висоти пташиного польоту, піднявшись на барвистому повітряній кулі.

 

 

VIII Міжнародний фестиваль дерунів 

 

Коли: 10-11 вересня 2016 р.

Де: м. Коростень Житомирської області

Вхід вільний. 

Фестиваль проходить з метою зближення слов’янських народів, відновлення традицій та передачі молоді бережливого ставлення до кухарської справи наших предків. На фестивалі демонструються і дегустуються найкращі деруни з усіх куточків України та інших країн. В рамках фестивалю проводяться конкурси на найкращий транспарант, прославляючий деруни, на кращий твір про деруни, на кращий анекдот, вірш, пародію на народну пісню та смішну історію. Також серед дегустаторів проводяться змагання на найбільшу кількість продегустованих дерунів та за кращий відгук переможцю. Звичайно, все стосується лише теми дерунів. Та головне змагання фестивалю – конкурс на найкращий дерун. Беруть участь в ньому всі бажаючі, які впевнені, що зможуть конкурувати нарівні з досвідченими майстрами кулінарної справи.
На фестивалі діє школа дерунярства: досвідчені кухарі вчать усіх бажаючих готувати деруни. Проводяться і різноманітні вікторини, дегустація місцевих напоїв, виставки, виступи фольклорних ансамблів. Особливаю увагою користується майстер-клас приготування дерунів від мера.
Під час фестивалю також відбуваються змагання з Дерунярського триборства, яке включає такі конкурси:
  • кидання дерунів в миску зі сметаною з 5 метрів;
  • кидання картопляного «чуда» в конкурента з 5 метрів.


Фестиваль «Відпочивай активно» 

 

Коли: 16-18 вересня 2016 р.

Де: Миколаївська обл., м.Южноукраїнськ, Національний природний парк «Бузький Гард». 

Фестиваль проходить в Національному природному парку «Бузький Гард» - одному з наймальовничіших місць не тільки Миколаївської області, а й України. Для створення тут унікального ландшафту природа невтомно працювала мільйони років. Крім природного, «Бузький Гард» має і важливе історичне значення. Зокрема, на території однойменного урочища, поглядаючи один на одного, тут стояли три фортеці: запорізька Орлик, турецька - Голта та польська - Богополь.


 

 

IV фестиваль південного колориту, їжі і емоцій «Тышо-Тышо FEST» 

 

Коли: 17-18 вересня 2016 р.

Де: м.Херсон, зелена зона комплексу "Фрегат".

Вхід платний. 

Ми бачимо свою місію в тому, щоб розповісти, показати і закохати в нашу землю, культуру, історію, і разом створювати наше майбутнє.
МЕТА ФЕСТИВАЛЮ:
Створити майданчик для спілкування між людьми, обміну позитивними емоціями, творчим потенціалом, енергією успіху, позитивним досвідом для жителів Херсона, Херсонської області, Чорноморського регіону і всієї України.
Дати можливість городянам і гостям фестивалю відчути себе єдиним цілим з культурою та історією свого міста, своєї землі, своєї країни.

 

 

Фестиваль «Sky Film Fest»

 

Коли: 17-18 вересня 2016 р.

Де: Sky Family Park, просп. Генерала Ватутіна 2-Т, м. Київ

Вхід платний.

Sky Film Fest - масштабний фестиваль, присвячений дронам (безпілотним літальним апаратам), повітряному кінематографу і сучасним технологіям.
Головною місією фестивалю є розвиток в Україні мистецтва повітряного кінематографа і hi-tech галузі в цілому.
Протягом 2-х днів, на території Sky Family Park під відкритим небом буде проходити конкурс українських короткометражних фільмів, знятих за допомогою дронів. В результаті, журі визначить кращі фільми в різних номінаціях: комерційні, художні, екстрим і тревел відео і т.д.
Так само, власники квадракопеторв зможуть продемонструвати навички пілотування і можливості літальних апаратів, боротися між собою в спортивних змаганнях дронів.
Крім цього, в рамках фестивалю пройде Ярмарок Високих Технологій - зона, на якій можна буде протестувати і придбати роботів, прилади, гаджети, футуристичні сувеніри, декор, предмети побуту і т.д.



Міжнародний чемпіонат з історичного бою «Зов героїв»

Коли: 17-18 вересня 2016 р.
Де: с. Копачів, Обухівського району Київської області.
Вхід платний.

Близько 10 країн-учасниць, більше 400 бійців, 15 годин видовищних боїв.
Учасники чемпіонату з усіх куточків України, а також з Чехії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Естонії, Білорусі та інших країн продемонструють свою силу і мужність, лицарську честь і доблесть.
Помірятися силами на ристалищі Древнього Києва зберуться спортсмени, серед яких представники національних збірних з історичного бою багатьох країн, переможці і учасники міжнародних чемпіонатів, найбільш титуловані бійці світу.



З повагою,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА,
Ольга Козаченко

Немає коментарів:

Дописати коментар