четвер, 15 грудня 2016 р.

Бібліотечний туризм до Дня Святого Миколая

По дорозі йде дідусь з купою пакунків —
Це несе вже Миколай дітям подарунки.
 
Наближається Свято Миколая, якого шанують як помічника, захисника, який не хизувався своїми діяннями. Пропонуємо Вам відчути подих зимових свят, мандрувати Україною та її бібліотеками, читати та робити добрі безкорисливі справи.

Завітайте до Львова

У Львові відбуватиметься різдвяна метушня на Fredra.61.
 
...Сніжний і казковий настрій, запах хвої та мандаринок, смак запашного глінтвейну та домашніх тістечок, персонажі з казок та книг, улюблена музика та коло творчих людей, а 19 грудня на свято Миколая будемо обмінюватись подарунками.
Місце проведення: м. Львів, спортивно-видовищний комплекс "Fredra.61", вул. Зелена, 20.

Святий Миколай принесе читачам Львівської обласної бібліотеки для дітей багато подарунків
 
Святкування у бібліотеці починається уже 15 грудня, у четвер, творчою зустріччю із відомим дитячим письменником Олександром Зімбою, а завершиться 19 грудня, у понеділок, презентацією буктрейлера до книжки братів Петра та Івана Радковців «Таємниці львівських левів» за участю цих «правдивих львів’ян», чудових екскурсоводів і письменників, – повідомляють у бібліотеці.
Читайте більше тут

Завітайте до Херсона


Ви можете взяти участь у Першому Південному фестивалі книги і читання «Книжковий Миколай», який відбудеться напередодні святкування Дня Святого Миколая Чудотворця – 17-18 грудня 2016р. – у Херсоні у приміщенні ККЗ «Ювілейний» (вул. Перекопська, 11). Фестиваль надає можливість поспілкуватись з сучасними українськими авторами та придбати книгу як найкращий подарунок для дітей і дорослих, а головне – створити святковий передноворічно-різдвяний настрій!
В програмі фестивалю передбачені особливі події: виставки-продажі книжкової продукції, презентації видавництв, автограф-сесії з письменниками, різноманітні майстер-класи, інтерактивні ігри та розваги разом з Книжковим Миколаєм.

Завітайте до Запоріжжя

В обласній науковій бібліотеці стартувала акція "Святий Миколай - дітям-сиротам Запоріжжя"
Акція збору подарунків до дня Святого Миколая запорізьким дітям-сиротам відбувається кілька років поспіль. Ініціатори заходу закликають читачів та просто небайдужих містян зносити до закладу різні речі, що можуть згодитися у побуті "незахищеним" дітям, або ж просто стати приємним подарунком. Це можуть бути книги, солодощі, одяг, взуття, канцелярія, або іграшки. Зносити майбутні подарунки просять до спеціальних "тематичних" скринь, що встановили на шостому поверсі бібліотеки. Зібраними речами порадують вихованців дитбудинків та інтернатів міста – щороку охоплюють близько тисячі таких дітей. А з минулого року такі подарунки від Миколая отримують ще й діти учасників АТО.

Завітайте до Києва 
 
У Києві буде проходити VI Cвято Новорічної Іграшки.
Саме на Подолі, в Центрі Української Культури та Мистецтва ви:
- побачите понад 2000 старовинних та сучасних ялинкових іграшок;
- безкоштовно надішлете вітальну листівку своїм близьким;
- відвідаєте понад 40 майстер-класів зі створення новорічних іграшок;
- побуваєте на концертах, лекціях та виставах;
- подивитесь 20 добрих новорічних мультфільмів з вашого дитинства;
- сфотографуєтесь на нашому Казковому фотомайданчику;
- придбаєте стильні новорічні подаруночки від українських майстрів.
Адреса: м. Київ, Центр Української Культури та Мистецтва, вул. Хорива, 19-В, ст. м. Контрактова площа (вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів).

Завітайте до Чигирину

17-18 грудня 2016 року у першій козацькій столиці - Чигирині Черкаської області буде проходити фестиваль Святого Миколая.
Два дні фесту запам’ятаються:
– кращими колядками та щедрівками у виконанні професійних та аматорських колективів України – під час Всеукраїнського конкурсу колядок та щедрівок
– мотиваційними виступами «сучасних Миколаїв» – українців, які відомі своїми добрими справами і діяльністю на благо країни. А це – і олімпійські чемпіони, і науковці, і потужні лідери думок. Вони надихатимуть гостей фесту на нові звершення під час «Зльоту сучасних Чудотворців»
– квестом для всіх малих бешкетників «Знайди шлях до Миколая!», наприкінці якого дітей чекатиме зустріч із головним українським чудотворцем та благодійником
– найсмачнішими гарячими напоями цієї зими – під час Фестивалю гарячих напоїв
– колоритним ярмарком «Казкова столиця»
– масштабною «Ялинковою Алеєю», котру вінчатиме велетенський Дідух Бажань
– безкоштовними подарунками для всіх діток.
Фестиваль відбуватиметься на території Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» та стане територією див для дітей від 3 до 103 років. Підтримку казковому дійству вже виявили українські зірки і справжні помічники Святого Миколая – співачки Тоня Матвієнко, Анжеліка Рудницька, оперна діва Олена Гребенюк, гурт VRODA.
Дозвольте собі казку – приїздіть на Фестиваль Святого Миколая і переконайтесь, що дива існують!
Місце проведення: Черкаська обл., м. Чигирин, Національний історико-культурний заповідник «Чигирин».
 
Завітайте до Миколаєва

Святий Миколай якнайкраще пасує до Захисника міста Миколаїв. Тут знаходиться пам'ятник Святому.


Святкові заходи до Дня Миколая відбуваються у всіх куточках нашої країни – приєднуйтесь! Святкуйте! Робіть добрі справи!



Ольга Козаченко,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова,
член Молодіжної секції УБА

Немає коментарів:

Дописати коментар