пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Скласти валізу – легко!

Коли мені потрібно збирати валізу, я роблю так – вигортаю весь одяг на диван, а потім починається: це - потрібно обов´язково, це - можливо стане в нагоді, про це - я подумаю надягати чи ні, а це - на випадок «мало ли что, вдруг понадобится». В результаті я маю величезний клунок, і за умови що я їду на авто, то не є проблемою. Але коли постало питання, що її тягнути в руках, то я почала замислюватися чи все я вірно роблю.

Якщо Ви складаєте валізу так само безглуздо, тоді вам сюди. Тому що тут будуть поради, як зробити це так, щоб ваша валіза була максимально легкою, зручною та раціональною! Давайте вчитися разом.


Оригінал: http://glamlemon.ru/uploads/posts/2013-05/1369952720_kaksobratchemodan.jp
          

1. Список речей

Щоб не метушитись в останню мить, складіть список того, що вам потрібно. При цьому обов´язково враховуйте куди ви їдите – навряд чи в горах вам знадобиться вечірня сукня. Важливо подивитись прогноз погоди, щоб потім не було несподіванки.

Складіть все, що хотіли брати в одну кучу, порівняйте розміри кучі та валізи та почніть відкидати зайве. Подумайте чи потрібна вам з собою домашня бібліотека, можливо ці книги можна взяти почитати на місці.

2.      Одяг.

Одяг повинен бути комфортним і поєднуватися з іншими речами, які ви с собою взяли, щоб не трапилося так, що якась улюблена речь лежить, бо її немає з чим надягти.

 3.      Взуття.

Для літнього періоду – це повинні бути босоніжки, капці та спортивнее взуття. Для холодної пори року – чобітки та тепле спортивнее взуття.

4.      Косметика.

Такі речі як зубна паста, шампунь, мило – можна придбати на місці. Але якщо Вам важливо користуватися своїм – не везіть великі ємності. Перелийте в невелику тару, щоб використати там те, що взяли.

5.      Медичні засоби.

Возміть по 1 пластинці жарознижуючого, болезаспокійливого, для шлунково-кишечного тракту, антигістамінні.Якщо у Вас якась хронічна хвороба. Обов´язково возміть запас ліків на весь термін поїздки.

6.      Документи.

Паспорта, квитки, банківські картки, гроші.

7.      Техніка.

Не забудьте, що для взятої Вами техніки (мобільний телефон, фотоаппарат, відеокамера, модні гаджети) потрібні зарядні пристрої, перехідники, флеш-карти, тощо.

Оригінал: http://asdexpress.ru/wp-content/uploads/2012/07/bistro-sobrat-chemodan.jpg

Тепер найважче ПРАВИЛЬНО розмістити все це в чемодані!

І шар.

Довгий одяг (платя, брюки, жакети) кладемо на низ валізу, так щоб кінцівки звисали з боків.Ремні розміщуємо понад стінками валізи. Взуття набийте шкарпетками, загорніть в пакети та покладіть на перший шар. Якщо ви все ж вирішили взяти з собою частину домашньої бібліотеки, то її місце тут.

ІІ шар.

Далі йдуть рубашки, які обережно склали, та пакет з білизною.

ІІІ шар.

Легкий трикотажний одяг змотуєте у валіки та складаєте наступним шаром максимально щільно.Ліки складіть в окрему сумочку та покладіть сюди ж. Так само поступіть з косметичними засобами. Тепер накрийте цей шар кінцівками довгого одягу.

Якщо щось не зрозуміло, оця інфографіка все гарно змальовує.

Подбайте про те, щоб Вашу валізу можно було одразу впізнати серед інших. Це скоротить час на її пошуки серед інших схожих.

Легких Вам валіз та чарівних мандрівок! 

Оригінал: http://womanway.com.ua/published/publicdata/WOMANWAY/attachments.jpg

Ольга Козаченко,
координатор м.Херсон у проекті
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»,
провідний методист Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова


Використані джерела:


Немає коментарів:

Дописати коментар