понеділок, 3 серпня 2015 р.

Розширюйте свій простір в Першій львівській медіатеці

Чи можете ви уявити собі територію, де відбуваються кінопокази, майстер-класи, презентації нових книг, виставки сучасних художників, творчі зустрічі з письменниками та співаками, тренінги, дискусії, і щотижня – кіноклуб, англійська школа для дітей, клуб мандрівників, тощо? Що – ні?! То вам до Львова!

Львів – один з найпопулярніших туристичних принад України. Що вас приваблює у Львові? Мабуть це атмосфера, різноманітні фестивалі, архітектура, кав´ярні (продовжувати можно довго). Але найбільш приваблюючим є простір, який дозволяє розвиватися, вчитися, граючись, знайти себе у великому розмаїтті культур.

Одним з таких місць для розвитку у Львові, яку ви не повинні обійти увагою є Перша львівська медіатека. Вона знаходиться на першому поверсі Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки на вулиці Мулярська, 2.

 

Новий переобладнаний простір має назву Перша львівська медіатека, бо поруч з книгами, відвідувачам пропонують аудіо- та відеофайли. Але основна його відмінність від традиційної бібліотеки в тому, що простір медіатеки – є вільним майданчиком для обміну думками й втілення громадських ініціатив, так званим третім місцем поза домом і роботою. 

До потреб відвідувачів надано 3 простори, серед яких медіахол – найбільший. Тут можна працювати (чи розважатися) за комп´ютерами, читати на комфортних місцях, прослуховувати аудіо, побачити виставки художників. Наступна зала запрошує до перегляду фільмів. Інша – є місцем для проведення різноманітних тренінгів.


Особливих умов щодо користування медіатекою немає. Єдине, що можуть обмежити – це час на користування комп´ютером для ігр та соц.мереж.

Медіатека прийме вас у всі дні окрім суботи з 11-00 до 21-00.

Серед заходів, які відбуваються – перегляди фільмів, поетичні читання, презентації нових книг, бізнес-тренінги, заняття з іноземних мов, комп´ютерної грамотності тощо. Постійними партнерами є кіноклуб Silentium (Станіслав Тарасенко), Львівська школа джазу та сучасної музики (Михайло Балог, гурт «Шоколад») та клуб настільних ігор (Олексій Токовенко). Активно співпрацюють з медіатекою AIESEC, ВМГО «Фундація регіональних ініціатив», ГО «Кримська хвиля», «Крим SOS». Дві останні організації постійно проводять у медіатеці зустрічі з кримчанами, які вимушені були поїхати з півострова. Наприклад, серед акцій, організованих для них, є програма інтерактивного навчання, покликана сприяти інтеграції та соціально-економічній адаптації колишніх кримчан. 

Щодня тут відбувається по кілька цікавих подій, тому ви можете завітати в будь-який час і неочікувано для себе потрапити на захід. Також щотижня в медіатеці діє кіноклуб, англійська школа для дітей, клуб мандрівників, відбуваються виставки сучасних художників, концерти та багато інших цікавих та різнопланових подій.


А можете придивитися одразу і ві целеспрямовано нате, що вас цікавить. Слідкуйте за анонсами у Facebook.

Коли ви будете планувати свій туристичний маршрут по Львову, він неодмінно повинен пролягати через Першу львівську медіатеку, адже краще один раз побачити, ніж 100 разів почути! 
 
Фото та інформація про заходи люб´язно надані Першою львівською медіатекою




Ольга Козаченко,

координатор м. Херсон у проекті 
«Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки»,
провідний методист науково-методичного відділу

Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова
.

Немає коментарів:

Дописати коментар