четвер, 12 листопада 2015 р.

Творчі тусовки у «Арт-підвалі»



Сучасну молодь важко чимось здивувати і зацікавити. Через це працівники Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.Гончара розробили проект «Арт-підвал», який згуртовує творчу молодь зі спільними ідеями та поглядами через сучасні заходи. Особливістю даного проекту є місце, де проходять арт-паті - «катакомби бібліотеки». Саме в підвальному приміщенні збирається нестандартна молодь з метою показати свій талант, або подивитись на талант інших, поспілкуватись, поділитись враженням від побаченого.

Мені пощастило відвідати виставку сучасного мистецтва "Формула горизонту", на якій представили свої творчі роботи не тільки херсонські автори, а й митці з інших міст України. Флуоресцентні інсталяції, виготовлені з різноманітних матеріалів (нитки, тканини) і які світяться при світлі ультрафіолетових ламп, розташувались в темній залі. Потрапивши в цю казкову атмосферу, відразу відчуваєш енергію, яскравість кольорів, з’являються фантастичні уявлення.



Трохи про заходи, що відбувалися в Арт-підвалі:

Рок-концерт на Хелловін


Херсонська молодь День всіх святих давно визнала, полюбила і намагалася здивувати химерністю свого образу під час рок-концерт у тематичних костюмах. Організатором містичного дійства стала молодіжна організація “Арктур и друзья”. Більшість з учасників прийшли підготовленими, а хто не встиг, мав можливість розмалюватись на місці — в залі працювали двоє дівчат, котрі майстерно наносили грим на обличчя усім бажаючим.


Херсон має талант

«Мне уже здесь нравится!», - такі слова було чутно в «Арт-Підвалі» ще до початку заходу «Херсон має талант», який згуртував близько ста відвідувачів. Двадцять учасників дійсно довели, що неталановитої молоді небуває. Вони продемонстрували це своїми вокальними, танцювальними, поетичними, музично-інструментальними здібностями.


Творчість з'єднує

Виставка “Творчість з'єднує” згуртувала як відомі імена в сучасному мистецтві Херсона, так і тих, хто тільки починає свою творчу діяльність. Тут можна побачити роботи олією та пастеллю (Дитяча академія мистецтв), об'ємний живопис (Євгенія Іващук), батік та акриловий живопис (Юлія Шевчук-Шнайдер), флуоресцентні інсталяції (Студія атмосферного дизайну), інсталяція “В передчутті Нового року” (В'ячеслав Машницький), панно та гобелени (кафедра дизайну ХНТУ). Гості мали можливість побачити синтез мистецтв: образотворчого, декоративного, театрального, хореографічного, музичного.


Вимикач свідомості

Час іде, а разом з ним і змінюються мистецтво, яке трансформується, перевтілюється, набирає нових рис. Саме з такими неординарними напрямками сучасного мистецтва всі бажаючі мали змогу ознайомитись в Арт-підвалі на фестивалі «Вимикач свідомості», де були представлені різні напрямки мистецтва: аніме, фотографія, музика, танець, образотворче мистецтво, кераміка. А згуртували майстрів Херсонщини, а також Одеси та Києва – відділ мистецтв разом із Студією атмосферного дизайну.

Тож, як будете в Херсоні завітайте до Арт-підвалу!

Прочитати про все це докладніше можна на сайті Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.Гончара.

Немає коментарів:

Дописати коментар